Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Nagy sikernek örvend a Hattól nyolcig vetítéssorozat

Babos Petra | 2021.11.24.

A Hattól nyolcig elnevezésű vetítéssorozat első filmjét, a Whiplash című zenés drámát november 8-án láthatta a filmbarát közönség, majd november 22-én az Igazság bajnokai című dán krimi-drámát, akcióvígjátékot tekinthették meg a moziban.

Cseh Péter, a vetítéssoroztat ötletgazdája a Médiacentrumnak elmondta, mind a nézőszám, mind a visszajelzések tekintetében két sikeres előadáson vannak túl, ami jó visszacsatolást ad a szervezőknek, hogy a filmek kiválasztása a megfelelő módon történik.

– Az elmúlt másfél évtizedből igyekszünk megkeresni azokat a filmeket, amelyek egyéb okokból elkerülték a mozit és ezáltal a nézők figyelmét. Erre jó példa a soron következő vetítés, amely december 6-án, a Corpus Christi című lengyel dráma lesz. Ezt a filmet körülbelül másfél éve vetítették volna a mozikban, ám a járványhelyzet közbeszólt, a filmszínházakat bezárták. Minden esetben igyekszünk olyan filmeket választani, amelyek nagyvászonra kívánkoznak, hiszen élmények tekintetében nagy különbség van abban, hogy otthon nézünk televízión keresztül egy filmet vagy moziban, közösségben – tudtuk meg Cseh Pétertől, aki hozzátette, törekszenek arra, hogy a jövőben még több embert megszólítsanak, mert úgy gondolja, hogy Pápán és vonzáskörzetében legalább 150-200 ember van, akik igényt tartanának ilyen típusú vetítésekre is. A közösségépítés már zajlik, létrehozták a Petőfi Mozi Társalgó Facebook-csoportot, ahol az aktuális filmekről beszélgethetnek az érdeklődők.

Cseh Péter kiemelte, jó visszajelzés számukra, hogy sikerült mindkét alkalommal beszélgetni is a filmeket követően.

A Hattól nyolcig sorozat következő vetítése december 6-án, 18 órától lesz a Petőfi Moziban.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: