Nemzetközi karateversenyt nyert Szigeti Panna

374
Fotó: Meiyo Dojo

Első helyezéssel tért haza a Törökbálinton megrendezett IBK Nemzetközi Nyílt Kyokushin Karate Bajnokságról Szigeti Panna, a Meiyo Dojo sportolója, aki két év kihagyás után tért vissza a versenyzés világába.

A karatéka a Szentesen rendezett országos bajnokságon elért második helyezésének és a debreceni országos válogatón szerzett első pozíciójának köszönhetően vehetett részt a nagyváradi Shinkyokushin Európa-bajnokságon, ahol a sorsoláskor Fortuna nem fogta a kezét, hiszen a későbbi Európa-bajnokkal került össze. Ám még így is csak kevésen múlt a továbbjutása.

– A küzdelmemmel nem vagyok teljesen megelégedve, technikai hibákat követtem el, de sokat tanultam a mérkőzésből – emlékezett vissza Panna. – Végig domináltam, a lengyel ellenfelemet többször majdnem kitoltam a tatamiról, ez végül nem sikerült, még egy kis energia kellett volna. Az értékelésnél négy sarokbíróból kettő döntetlent ítélt, viszont a másik két döntnök már a lengyel lány javára ítélt és a vezető bíró támogatásával ő jutott tovább, aki ezek utáni küzdelmeinek köszönhetően az EB-t is nyerte ebben a korcsoportban.

Panna az Európa-bajnokságon látott taktikai hibáiból tanult és az egy héttel későbbi Hinomoto Kupán már mindenkit maga mögé utasított.

– Szerencsére itt már nem volt rajtunk pajzs, ami kedvezett nekem. Három mérkőzésem volt, az elsőt két fejrúgással nyertem, a másodikon végig dominálva, magabiztosan jutottam tovább, a kupát egy szoros küzdelemmel zártam, ahol mindent beleadtam és a bírók engem láttak a legjobbnak.

Juhász Tamás, az egyesület vezetője érdeklődésünkre elmondta, korábban Kapuváron Bánhidi Petra annak ellenére, hogy mindössze nyolc-kilenc hónapja kezdte karatés pályafutását, szorgalmának köszönhetően fölényesen nyert a rutinosabb lányok között, Törökbálinton pedig még ezt a teljesítményét is felülmúlta.

– Petra 9 kyu-s fehér öves, az ellenfelei viszont 6 és 3 kyu-s lányok voltak sárga és zöld övvel, akik akár már hatéves karate múlttal rendelkeznek és ebben a mezőnyben sikerült harmadik helyezést elérnie, ami hatalmas bravúr volt. Tunner Máté a karate szeretetével és lelkesedésével mutat jó példát a társai előtt. Máté rúgási repertoárja nagyon széles körű, amivel komoly meglepetéseket tud okozni társainak, jutalma egy bronzérem lett. Nagyon hálás vagyok a csapatomnak, külön kiemelve Bauer Anita tevékenységét, aki a háttérben végzett munkájával felbecsülhetetlen értékekkel gazdagítja csapatunkat, és természetesen nagy köszönet jár a szülőknek is, akik ilyen fantasztikus gyerkőcökkel gazdagítanak minket – mondott köszönetet Juhász Tamás.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!