Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Telefonos segítőket keresnek

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.25.

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége, a LESZ jelenleg 18 szolgálattal, 3 társ- és 5 határon kívüli, magyar anyanyelvű szolgálattal működik. Hívószámaik a 116-123 és a 06-80/810-600, mindkét szám térítésmentesen hívható. A Pápán működő Egyensúly Mentálhigiénés Egyesület is a LESZ keretein belül végzi karitatív munkáját.

Kiss Katalin, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége dunántúli régióvezetője, az Egyensúly Mentálhigiénés Egyesület megbízott szolgálatvezetője hírportálunknak elmondta, alapvetően primer prevenciós mentálhigiénés tevékenységet végeznek, vagyis prevenciós ellátást. A cél a betegségek megelőzése, korai felismerése. Ez egy alacsony küszöbű ellátás, vagyis non-stop térítésmentesen elérhető bárki számára. Alapellátás jellegéből következően első szűrő funkciót teljesítenek, a kríziseseteket részben kezelik, részben delegálják az egészségügyi és szociális ellátás szintjeire. Most ennek a feladatnak az ellátására keresik új munkatársaikat.

Kiss Katalin hangsúlyozta, ez egy önkéntes munka, de cserébe egy kiváló csapat tagja lehet, aki jelentkezik, emellett éves szinten több szakmai programon vesznek részt és komolyan figyelnek egymásra és a munkatársak mentális egészségére.

A feladat ellátásához a jelentkezőknek egy térítésmentes képzésen kell részt venniük, melynek során lehetőségük nyílik önmaguk jobb megismerésére, a hatékony kommunikáció elsajátítására, illetve megtanulják a segítő beszélgetést is.

Pápán vagy a város környékén élő, 23 évesnél idősebb, érettségivel rendelkező érdeklődők jelentkezését várják, nyugdíjasokat is szeretettel fogadnak. Az ideális jelentkező nyitott, empatikus, érzékeny a másik ember problémái iránt és jól kommunikál.

Az érdeklődők önéletrajzzal és motivációs levéllel jelentkezhetnek a segitokepzes.papa@gmail.com címen.   


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: