Eljárást indítottak a rendőrök a közterületen autót bontó férfi ellen

63
Fotó: illusztráció


A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Telefonon érkezett bejelentés a rendőrségre 2021. február 8-án délelőtt, hogy egy férfi a lakása előtti füves területen gépkocsit bontott szét fejszével. A rendőrök igazoltatták a 28 éves pápai lakost, akit a helyi rendőrkapitányságra előállítottak, majd gyanúsítottként kihallgatták.
A férfi ellen hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
A nyomozás során beszerzett szakértői vélemény igazolta, hogy a szétbontott jármű veszélyes hulladéknak minősülő anyagokat tartalmazott, valamint fény derült arra is, hogy a férfi engedély nélkül végezte a bontási tevékenységet.

A Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.

A rendőrség a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az illegális autóbontást végzők kiszűrésére és felelősségre vonásukra.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!