Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KORONAVÍRUS

Emelkedő esetszámok, bezárt intézmények – polgármesteri sajtótájékoztató a járványhelyzetről

Pintér-Papp Eszter | 2020.10.21.

Az elmúlt heti adatokhoz képest jelentősen megnőtt a koronavírusos esetek száma városunkban. Az aktív igazolt fertőzöttek száma meghaladta az augusztusi csúcsot – többek közt erről is beszámolt ma 15 órakor kezdődött sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester.

– Az elmúlt egy hét adatai alapján romló statisztikákról tudok beszámolni. A járvány alakulását mutató számokat tekintve olyan adatokat kapunk, melyekre korábban még nem volt példa. Különösen igaz ez a pozitív esetekre, hiszen ma 14 óráig az egy héttel ezelőtti 35-ről 61-re nőtt az aktív esetek száma. Ez a szám úgy alakult ki, hogy 49 esetben rendeltek el új zárlatot, azonban 23 korábbi esetben feloldották azt – mondta el a városvezető. A sajtótájékoztatón elhangzott, a fertőzöttek átlag életkora 44 év.

A polgármester elmondta azt is, hogy ma 14 órakor az összes elrendelt karantén száma 314 volt, ebből zárlatot 61, elkülönítést pedig 45 esetben rendeltek el.

Dr. Áldozó Tamás arról is szólt, hogy az egyik óvodában a szülők együttműködését kellett kérniük az őszi szünet idejére, ugyanis olyan mértékben csökkent le a munkatársak létszáma a karanténok és a családban való érintettségek miatt, hogy nem lehetett biztosítani a gyermekek felügyeletét. A városvezető az őszi szünettel kapcsolatban hangsúlyozta, a napokban egyre több középiskolai közösség járványban való érintettsége igazolódik, és félő, hogy ez általános iskolákra is igaz lehet. Ezért arra kéri a családokat, hogy használják ki az őszi szünet nyújtotta időszakot arra, hogy a gyerekek ne menjenek közösségbe, vágják el azokat a kapcsolatokat, amelyek kontaktok lehetnek a fertőzés továbbadása szempontjából, így november elején a remények szerint mindenki egészségesen folytathatja az iskolai tanulmányait. 

A Médiacentrum felvetette, hogy a közösségi médiában több helyen volt olvasható, hogy az elmúlt időszakban a járvánnyal kapcsolatos haláleset is történt a városban. Erre válaszolva dr. Áldozó Tamás elmondta, ilyen esetről nincs információja, az eddig megszűnt zárlatokkal kapcsolatban úgy tudja, hogy azokat feloldották és nem haláleset miatt szűntek meg.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: