A dobogón telel az U19

84
Fotó: Haraszti Gábor

Az U19-es lány labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójából elhalasztott mérkőzés pótlásán magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott a Pápai Egyesített Labdarúgó Club csapata, ezzel biztossá vált, hogy Tóth Ferenc tanítványai a legjobb háromban töltik a szünetet.

Hét győzelemmel és két vereséggel várta a kezdő sípszót a PELC, mely a Veszprémmel és a Fehérvárral vív harcot a dobogós helyekért. A tabella hátsó régiójába tartozó Kaposvár ellen jó eséllyel pályázott a három pontra a hazai együttes, annál is inkább, mivel a vendégek csak tíz játékossal érkeztek meg a bajnokira. Az emberelőny talán a pápaiakat zavarta meg jobban, hiszen az első játékrészben csak egy találatot sikerült szerezni, a 18. percben Kovács Gréta volt eredményes. Az ember- és mezőnyfölény ellenére egészen a 73. percig nem született újabb pápai gól, aztán Ruska Barbara duplázta meg az előnyt. Tíz perccel később Vesztergom Bettina jóvoltából már három volt a különbség, aki a hosszabbításban lőtt újabb találatával beállította a 4-0-s végeredményt.

PELC U19 – Kaposvár 4-0 (1-0) Gsz.: Kovács, Ruska, Vesztergom 2

A találkozón Tóth Ferencet Markos László helyettesítette, aki a győzelemmel igen, a mutatott játékkal viszont annyira nem volt megelégedve.

– Ellenfelünk zártan védekezett, kevés volt a labda nélküli mozgás, amihez sok egyéni hiba is párosult. Nehezen tudtuk áttörni a kaposvári falat és az sem segített, hogy a lányok edzője, Tóth Ferenc nem tudott jelen lenni a mérkőzésen, hiszen ő jobban ismeri a csapatot. Ha nehezen is, de zsebben a három pont és most ez a lényeg, tavaszig pedig van idő javulni – értékelt a PELC trénere. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!