Nagy mennyiségű élelmiszer-adományt gyűjtött a Szent Benedek Plébánia Karitász Csoportja

542
Fotó: Babos Petra

A Szent Benedek Plébánia Karitász Csoportja minden évben az ünnepek közeledtével tartós élelmiszert gyűjt a rászorulóknak. Az idei évben a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hirdetett élelmiszergyűjtést a különböző áruházakkal karöltve.

Matting Norbert, a Szent Benedek Plébánia Karitász Csoportjának a vezetője elmondta, felkeresték a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet, hogy szeretnének csatlakozni a kezdeményezéshez, s az önkénteseikkel az egyik pápai áruházban gyűjtöttek tartós élelmiszert.

– Meglepődtünk, hogy mennyire sokan járultak hozzá a gyűjtésünk sikerességéhez. Akinek szórólapot adtunk a bolt bejáratánál, szinte mindenki vásárolt valamit, s átadta számunkra. Az önkénteseinkkel a plébánia hittantermében összejövünk majd, s együtt összeállítjuk az egységcsomagokat. Idén körülbelül 70-80 csomagot tudunk összerakni a rászorulóknak. Terveink szerint a karácsony előtti hetekben osztjuk ki ezeket – tudtuk meg Matting Norberttől, aki hozzátette, a Karitász csoport látókörében vannak olyan családok, akiket már korábban is támogattak, de a városban működő civil szervezetekkel is felvették a kapcsolatot, s ők is segítenek abban, hogy a lehető legjobb helyekre kerüljön az adomány.

A Szent Benedek Plébánia Karitász Csoportjának vezetője kiemelte, az áruházban a gyűjtés lezárult, ám továbbra is szívesen fogadják a felajánlásokat a plébánia hivatali idejében.

Matting Norbert köszönetet mondott a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, valamint az adományozóknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a rászorulókat támogassák.

Földi István esperes, a Szent Benedek Plébánia plébánosa elmondta, nagy öröm számára, hogy sok segítő szándékú ember van, akik gondolnak azokra, akik rászorulnak, s az adománnyal örömet tudnak nekik szerezni.

– Tavaly a járványhelyzet miatt az adományozás nem valósulhatott meg. Idén nagyon sok tartós élelmiszer gyűlt össze, úgy gondolom, rengeteg jószívű ember van, akik örömmel segítenek másoknak így karácsony előtt – hangsúlyozta az esperes.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!