Ünnepi készülődés és közösségépítés

454
Fotó: Pintér Ádám

Közösségi kézműveskedésre hívták ma délután a volt Kilián lakótelepen és környékén élőket a Weöres Sándor Általános Iskola ebédlőjébe. A „…mint vízbe dobott kavics…” közösségfejlesztési TOP-projekt keretében megrendezett foglalkozást Horváthné Bátor Mária, Marcsi néni vezette, aki a Médiacentrumnak elmondta, mind a Vajda lakótelep környékieknek, mind a volt Kilián lakótelep környékén élőknek három alkalommal tartanak kézműves-foglalkozásokat.

A foglalkozásokon részt vevők a lakótelep közös karácsonyfájára készítettek angyalkás óriás gömböket és óriási szaloncukrokat. Emellett nagyon szép betlehemek is készültek, amit hazavihettek az alkotó kedvű résztvevők.

Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője is ellátogatott a programra. Mint mondta, a város két lakótelepén olyan közösségi projekt valósul meg, melynek során az év minden időszakában programokat szerveznek a helyi közösségek számára. Ezek a programok a környezet szépítését, a közösségépítést, a szabadidő eltöltését szolgálják. Ennek a projektnek az időszerű rendezvénye a mostani foglalkozássorozat, mely karácsony közeledtével az ünnepi készülődést, az ünnepre hangolódást segíti.

– A karácsonyt a gyermekek várják legjobban és talán ők azok, akik a legjobban készülnek az ünnepre, a felnőttek pedig mindent elkövetnek, hogy ez az időszak a gyermekek számára minél szebb legyen. A közösségi kézművesalkalmakon ehhez a készülődéshez szeretnénk egy kis segítséget adni – mondta az alpolgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy a volt Kilián lakótelepen már három éve állítanak közösségi karácsonyfát, melyet az idei évben a gyermekek által a közösségi kézművesalkalmakon készített díszek ékesítenek majd.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!