Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Nem bírt az akadémistákkal a Conoil Pápa KC

Haraszti Gábor | 2021.11.26.

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia ellen folytatta az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság piros csoportjának küzdelmeit a Conoil Pápa KC. A hazai csapat rosszul kezdett és egész mérkőzésen futott az eredmény után, végül az utolsó negyedet szorossá téve sem tudta legyőzni a pécsi fiatalokat.

A Baja elleni idegenbeli siker (92-103) után a 14 csapatos piros csoport hatodik helyén állt a Pécs a feldobás előtt, a Kálmán-tanítványok a 12. pozíciót foglalták el.

Mindössze 42 másodperc telt el a mérkőzésből és a hazai tréner időt kért, nagyon nem volt megelégedve a látottakkal. Kálmán László a folytatásban sem dőlhetett hátra, hiszen 8-0-al kezdett a Pécs, a pápaiak két és fél perc után szerezték első kosarukat, és ez a különbség megmaradt a hajráig, Varga 2+1-es akciójával sikerült az első pihenőre négy pontra feljönni (18-22), nagy kérdés volt, hogy az első etapban 13 pontig jutó Djordjevicet mennyire sikerül kikapcsolni a játékból. A második tíz percben kétszer is közel állt az egyenlítéshez a Pápa, ám előbb Kocsis, majd Scherer süllyesztett el egy hármast a hazai gyűrűben, így ismét nyílt az olló, a félidei 39-50-es állás egy újabb Scherer-triplával alakult ki. Mi mással, mint egy pécsi trojkával indult a harmadik etap és egész negyed alatt magabiztosan céloztak a hárompontos vonalon túlról a fekete mezesek, Benke hármasa után Kálmán edző időt kért, ám ez sem segített. Aztán egy csapásra tíz egységen belülre került a Conoil, köszönhetően Varga és Sonyák triplájának, az utolsó negyed előtt 63-74-es állás állt a táblán. Erdei hármasa megadta a meccs zárásának alaphangját, a hazaiak játéka 180 fokos fordulatot vett, mentek a kulcspasszok, üres dobásokig játszották a támadásokat, Mavrenski edzőnek 76-81-es állásnál időt is kellett kérnie. A frissebb, gyorsabb Pécs az utolsó öt percre Meszlényi vezetésével visszaállította a különbséget és ötpontos sikert aratott.

Conoil Pápa KC – NKA Pécs 90-95 (18-22, 21-18, 24-24, 27-31)

Conoil Pápa KC: Németh 14/3, Hódi 11/9, Murai 8, Sonyák 16/9, Varga 24/3. Cserék: Horváth, Kocsis, Kovács, Lintner 2, Kasza, Németh, Erdei 15/9. Edző: Kálmán László.

NKA Pécs: Benke 11/9, Bíró 12, Rátvay 10, Meszlényi 20/12, Djordjevic 18/3. Cserék: Scherer 9/9, Kármán, Molnár, Kazy, Kocsis 7/3, Váits 8/3, Herger. Edző: Ivica Mavrenski.

Kálmán László: Sok problémával küzdöttünk a héten, sok volt a sérült, a beteg, Koma Dániel nem is tudott ma játszani. A mérkőzés alatt voltak hibáink, de nem tudom elmarasztalni a srácokat, hiszen mindenki akart, küzdött, kiadott magából mindent.

A pápai klub a következő játéknapon az Óbudai Kaszások vendége lesz.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.17.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: