Megkezdődött az adventi programsorozat

486
Fotó: Pintér Ádám

Ma délután kezdetét vette a pápai adventi programsorozat, melynek első helyszíne az Esterházy-kastély volt, ahol a kézműves-foglalkoztatóba vártak mindenkit, aki az első adventi hétvégén egy kis kreatív elfoglaltságra vágyott.

– Ünnepi hangulatú kézműves-foglalkozással vártuk azokat, akik úgy döntöttek, szeretnének közösségben hangolódni a karácsonyra. Fényképtartót, poháralátétet és téli házikókat készítettünk – mondta el hírportálunknak Poráczky Tünde programszervező.

Mint megtudtuk, minden adventi hétvégén más-más helyszínen – az Esterházy-kastélyban, majd a JMK színházépületében, azt követően a Jókai Mór Városi Könyvtárban, végül a Kékfestő Múzeumban – szerveznek ünnepi programot. A négy hétvégi helyszín közös programja a nyomozójáték, melynek során egy karácsonyi vers egy-egy versszakát kell megkeresni valamennyi állomáson. A megtalált és a menetlevélre felírt versszakokért pecsét jár. Aki mind a négy pecsétet összegyűjti és a negyedik héten a Kékfestő Múzeumban található ládába bedobja, sorsoláson vesz részt, ahol értékes nyeremények találnak gazdára.

Az adventi programokra 800 forintért lehet belépőjegyet váltani. A szervezők a befolyt összeget a koronavírus miatt árván maradt gyermekeket támogató Regőczi Alapítvány javára ajánlják fel.

– A programsorozat holnap 17.00 órakor folytatódik. Akkor a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai műsorát láthatjuk a kastély udvarán, melynek keretei közt meggyújtjuk az adventi koszorún az első gyertyát. Ezt követően dr. Mail József apát-plébános megáldja az új betlehemet – ajánlotta az érdeklődők figyelmébe advent első vasárnapjának programját Poráczky Tünde.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!