Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Adventi vásár a Pannonia Reformatában

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.27.

A Pannonia Reformata Múzeum különleges hangulatú udvara az első adventi hétvégére ünnepi díszbe öltözött. Az adventi koszorú, a meghitt fények, a csodás fényfestés mellett szombat délutánonként kézművesvásárral segítik az ünnepre hangolódásban a hozzájuk betérőket.

– Az adventi udvarral elsősorban az a célunk, hogy egy kicsit ellenpontja legyünk a bennünket körülvevő zajos, csillogó-villogó világnak. Advent a várakozás, az elcsendesedés időszaka. Mi erre az elcsendesedésre szeretnénk lehetőséget adni mindazoknak, akik igazi lelki feltöltődésre, egy kicsit csendesebb ünnepvárásra vágynak. Az igényes kézművesvásár még hangulatosabbá és elbűvölőbbé teszi az adventi udvar hangulatát – mondta el hírportálunknak Halászné Kapcsándi Szilvia, a múzeum vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy Benedekné Gosztonyi Hajnalka, a múzeum munkatársa a Bakonyalja Népművészeti és Kézműves Egyesület vezetője, így adta magát, hogy közösen létrehozzanak valami nagyon egyedit és hangulatosat.

A múzeumvezető azt is elmondta, hogy a múzeumi boltba is számos különleges ajándéktárgy érkezett, amelyeket a környékükön más boltok kínálatában biztosan nem találhatunk meg. A múzeumi boltban keddtől szombatig nyitvatartási időben, a kézművesvásárban szombaton 14 órától 19 óráig várják az érdeklődőket. Természetesen az ünnepi díszbe öltözött udvaron lehetőség nyílik egy pohár forralt bor vagy egy finom puncs mellett a baráti beszélgetésekre is, de akár múzeumlátogatással is érdemes lehet egybekötni mindezt. Halászné Kapcsándi Szilvia azt is elárulta, hogy jövő szombatra meglepetéssel is készülnek.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: