Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Közösségi gyertyagyújtás Borsosgyőrön

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.28.

A település központjában álló Szent Kereszt mellett állították fel a borsosgyőriek közösségi adventi koszorújukat, melynek első gyertyáját ma délután Földi István esperes-plébános gyújtotta meg.

Földi István a meghitt hangulatú rendezvényen az adventi koszorú eredetéről szólt a megjelenteknek, felidézve, hogy az első koszorút Johann Hinrich Wichern lelkész készítette 1839-ben egy hamburgi gyermekotthonban. Akkor egy fakerékre helyezte el a gyertyákat, méghozzá 24 darabot, és karácsonyig minden nap meggyújtott egyet a gyerekekkel.

A plébános a gyertyagyújtáson megjelent gyermekekhez is szólt. Emlékeztette őket arra, hogy mindenki milyen boldogan várja a születésnapját és most mindenki Jézus születésnapjára, karácsonyra vár.

Földi István végül hangsúlyozta, ma még mindig a koronavírus árnyékában élünk, aggodalom tölti be a napjainkat. Azonban félelmünkön át kell törjön Isten szeretete, mely felénk sugároz.

A borsosgyőriek mai adventi programja a katolikus templom előtt folytatódott, ahol Szent Miklós várta a családokat. A gyermekek átadhatták angyalbatyu ajándékaikat, melyekkel szegény sorsú gyermekek karácsonyát szeretnék boldogabbá tenni. Az ajándékokat a Katolikus Karitász juttatja el rászoruló családokhoz.

A templom előtt borsosgyőri kisgyermekek műsorát láthatták az egybegyűltek, akiket Németh Zsolt önkormányzati képviselő, a településrészi tanácsadó testület elnöke is köszöntött.

Borsosgyőrön ezzel nincs vége az adventi programok sorának, jövő héttől élő adventi kalendárium keretében minden nap újabb és újabb ház ablaka borul díszbe, s a szép látvány mellé minden adventi ablaknál napi meseajánlat várja a gyermekeket, a felnőtteknek pedig lelki elmélyülést segítő gondolatokkal készülnek.     





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: