Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Legyen örömteli a várakozás!

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.28.

– Az adventi első gyertya meggyújtása egy várakozás kezdetét jelenti, a karácsony előtti várakozás időszakát. Minden vasárnappal közelebb jutunk a Megváltó születéséhez. Advent neve is azt jelenti – Adventus Domini – az Úr eljön. A gyertyagyújtás arra hívja fel a figyelmünket, hogy ha valakit várunk, akkor örömteli legyen a várakozásunk. Életünkben nagyon gyakran megvárakoztatnak minket, elrabolják az időnket, a barátainkra való várakozás azonban örömmel tölt el minket. Ilyen az adventi várakozás is, mely összeszedettséget is kíván tőlünk. Karácsony örömét csak az tudja igazán átélni, aki az adventi időszakot várakozással teli szívvel éli meg – mondta dr. Mail József apát-plébános ma délután az Esterházy-kastély udvarán, ahol megáldotta a város új betlehemét és az adventi koszorút.

Dr. Mail József az új, különleges betlehem kapcsán felhívta az érdeklődők figyelmét arra, hogy a háttérben a középkori Pápa látképe látható. Mint mondta, ez számára azt jelképezi, hogy Pápa város befogadta és újra és újra befogadja a megszületett Megváltót.

A város adventi koszorújának első gyertyáját dr. Mail József gyújtotta meg, majd a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai műsorát láthatták az ünnepi programon megjelentek.

A városi adventi programok jövő szombaton 15 órakor a Jókai Mór Művelődési Központ színházépületében folytatódnak, ahol adventi kézművesvásár és kézművesjátszóház,  Fabók Mancsi Bábszínháza, a Mondegreen zenekar, valamint a Sofi & Peti Jazzy Duó várják az érdeklődőket.

A második adventi gyertyát jövő vasárnap 17 órakor gyújtják meg az Esterházy-kastély udvarán, a betlehem mellett felállított adventi koszorún.  

    





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: