Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Alapkőletétel a református óvoda új épületében

Pintér-Papp Eszter | 2021.11.30.

– Hálásak vagyunk Istennek azért, hogy a Dunántúli Református Egyházkerületben tíz református óvoda épülhet kormányzati támogatásból. Ezt úgy köszönjük meg a Kormánynak, mint akik az élő Isten eszközei egy Istentől ránk bízott nagyon fontos ügyben, küldetésben. A mai ige pontosan erre utal. Amikor gyermekeket visznek Jézushoz, ő felemeli, ölébe veszi és megáldja őket és azt mondja, hogy ilyeneké az Isten országa – mondta ma délután az Édenkert Pápai Református Óvoda új épületének alapkőletételén Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

A püspök arról is szólt, hogy az imént idézett ige azt jelenti, hogy Isten óvó, védő, megváltó szeretete körülveszi az ő népét és a mai bizonytalan világban jó ezt tudnunk.

– Ez az evangéliumi jelenet azonban egy figyelmeztetést is tartalmaz, hiszen a tanítványok nem akarták Jézushoz engedni a gyermekeket, mert a Mesternek fontosabb dolga van. Figyelmeztetés ez, nehogy elkövessük azt a hibát, hogy megakadályozzuk, hogy nyitott szívű, kereső emberek az Isten országának csodáját megtapasztalják, Jézus közelébe kerülhessenek és áldásában részesülhessenek. Áldott legyen Isten, hogy eszközeiként használ bennünket ahhoz, hogy a legfogékonyabb korban elhinthetjük a gyermekek szívében az Evangélium magját – mondta Steinbach József.

Márkus Mihály, a Pápai Református Egyházmegye esperese az ünnepi alkalmon arról szólt, hogy széles körű összefogásnak, adakozásnak és elköteleződésnek köszönhető, hogy a pápai református óvoda gondolata most új, modern épületté formálódhat.

Dr. Nemes Pál egyházkerületi főgondnok emlékeztetett, a Magyarországi Református Egyházban mindig nagy szerepet kapott az oktatás. – Ajándéknak tekintjük gyermekeinket és szeretnénk úgy a hitre nevelni őket, hogy felnőttként se térjenek el attól – utalt két bibliai idézetre a főgondnok.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára ünnepi beszédében emlékeztetett, az óvoda új épülete összefogás eredményeként épülhet fel. Ebben az összefogásban részt vesz a református közösség, a város, a térség országgyűlési képviselője és a Kormány is. – A református egyház 60 településen, 73 helyszínen épít, illetve újít meg óvodákat 41,5 milliárd forintos kormányzati támogatással. Mindez országosan 3.600 új férőhelyet jelent – hangsúlyozta az államtitkár.

Az alapkőletételen megjelentekhez szólt dr. Áldozó Tamás polgármester is, aki felhívta a figyelmet arra, hogy ha ma körülnézünk Pápán, láthatjuk, hogy a város bölcsődét újít fel, a református gyülekezet új óvodát épít, az evangélikus közösség a közelmúltban adta át az iskola új épületrészét, épül a református kollégium internátusa és néhány hónapon belül megkezdődik a Türr István Gimnázium felújítása is. Mint mondta, sokan talán megkérdezik, hogy mi értelme van mindennek, hiszen egyre kevesebb a gyermek, évek múltán talán nem is lesz, aki ezekbe az intézményekbe járjon. – Akkor, amikor nehéz idők jönnek, minden energiát a jövő építésére kell fordítani. Ennek a városnak a közössége is ezt teszi és hiszem azt, hogy ha ebben az óvodában úgy folytatódik a munka, mint ahogy eddig történt, akkor ebben az óvodában mindig lesz elég kisgyermek és mindig lesz olyan szülői közösség, amely ennek az óvodának az épülését, működését támogatja – mondta a városvezető.

A beszédeket követően elhelyezték az új óvoda alapkövét, majd a református óvodások kedves műsorát láthatták a megjelentek, melynek végén az óvoda csoportjait képviselő apróságok kis kalapácsaikkal maguk is hozzájárultak az alapkő elhelyezéséhez.

A rendezvény végén Tunnerné Buzás Éva óvodavezető úgy fogalmazott, örömük határtalan és hálát adnak Istennek, hogy részesei lehetnek az új óvoda épülésének. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: