Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ünnepváró programok a hétvégén

Pintér-Papp Eszter | 2021.12.02.

Szombaton folytatódik a Gyertyafényes Advent programsorozat, vasárnap felkerülnek a díszek a város karácsonyfájára, majd az Esterházy-kastély udvarán meggyújtják az adventi koszorú második gyertyáját, tehát az elkövetkező napokban számos program segíti az ünnepre hangolódást.

Horváth Dorina, a JMK kulturális szervezője a Médiacentrumnak elmondta, december 4-én, szombaton 15 órakor a JMK színházépületében folytatódik az adventi rendezvénysorozat. A földszinti aulában kézművesvásár várja az érdeklődőket és itt állítják fel a színpadot is, ahol először a Mondegreen zenekar zenél, majd a Sofi&Peti Jazzy Duó  szórakoztatja a program résztvevőit.

A szervezők minden korosztályt várnak a programra, a legkisebbek számára az emeleti előtérben babasarkot rendeznek be, és szintén az emeleten tartanak kézműves-foglalkozást az alkotókedvű gyermekeknek. A délután zárásaként 18 órától Fabók Mancsi Bábszínháza előadását láthatják a családok a színházteremben.

A rendezvény idejére kinyit a színházépület büféje is, ahol karácsonyi finomságokat vásárolhatnak az adventi délutánon résztvevők.

Mindazok, akik jegyet váltanak a Gyertyafényes Advent rendezvényeire, a koronavírus miatt árván maradt gyermekeket támogatják, a szervezők ugyanis a Regőczi Alapítvány számára ajánlják fel a bevételt.

Horváth Dorina arról is szólt, hogy a négy hétvége rendezvényeit egy nyomozójáték köti össze. Valamennyi helyszínen elrejtenek egy versidézetet, s azok közt, akik ezzel kapcsolatos menetleveleiket a negyedik hétvégén a Kékfestő Múzeumban elhelyezett gyűjtőládában elhelyezik, értékes nyereményeket sorsolnak ki. A nyeremények közt lesz két személy részére szóló matinébérlet a győri Vaskakas Bábszínházba, családi belépő a mosonmagyaróvári Futura Tudományos Élményközpontba, a veszprémi állatkertbe, a győri Cyberjump trambulinparkba és a Mobilis interaktív játszóházba.

Vasárnap 15 órától díszítik fel a város karácsonyfáját a nyári táborozó gyermekek által készített díszekkel, majd 17 órakor kezdődik az Esterházy-kastély udvarán a második gyertyagyújtás, melyet ezen a hétvégén a Református Egyház képviselői vezetnek. A programon közreműködnek az Édenkert Pápai Református Óvoda gyermekei, a PRIZ zenekar és a Séllyei István kórus. A város adventi koszorújának második gyertyáját dr. Németh Tamás, a Református Teológiai Akadémia rektora gyújtja meg.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényekre.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: