Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Felnőtt és utánpótlás cselgáncsozók sikerei

Haraszti Gábor | 2021.12.03.

Két éremmel és hét pontszerző hellyel zárta a másodosztályú felnőtt judo magyar bajnokságot a Pápai Judo Akadémia, melynek tagjai az utánpótlásversenyeken is ott voltak az élmezőnyben.

A budapesti Horváth István Judo Csarnok volt a helyszíne az ob-nak, ahol a pápai klub tizenegy cselgáncsozója lépett tatamira. Jó emlékei lehettek a versenyről a pápaiaknak, hiszen 2020-ban három aranyéremmel az egyesületek rangsorában az első helyen végeztek.

– Felnőtt -57 kilogrammban Meksz Alexa három ippongyőzelemmel aranyérmet szerzett, míg -52 kilogrammban Vörös Seron a dobogó második fokára állhatott fel – sorolta az érmes pápai helyezéseket Mezei Csaba, az egyesület szakmai vezetője. – Csapatunkból négyen, Farkas Luca, Kiss Márk, Szabó Szilvia és Mezei Virág ötödik pozícióban zártak, Mezei Dorina, Kampel Eszter és Somogyi Martin hetedik lett, Kálmán Norbert és Vida Máté remekül küzdött, de sajnos a népes mezőnyben nem értek el pontszerző helyet.

Mint megtudtuk, az akadémia növendékeinek részéről az országos bajnokságot megelőzően is születtek szép eredmények.

– Az U23-as országos bajnokságra nagyon erős mezőny gyűlt össze, a felnőtt első osztályban induló judokák között Fenyvesi Csilla bronzérmet szerzett, ami azért is mondható nagyon jó eredménynek, mert Csilla egy tüdőgyulladás után vállalta a küzdelmeket. Zalaegerszeg adott otthont a serdülők országos seregszemléjének, ahol Töreki Ádám és Lovas Nimród indult, ezúttal Nimródnak jött ki jobban a lépést, ötödik lett, Ádám is remekül küzdött, de nem lett helyezett. Ősz Regina is megmérette magát a serdülők mezőnyében, súlycsoportváltás utáni első versenyén hetedik helyezést ért el.

A cselgáncsozók szombaton a diák ’C’ korosztály számára rendezett országos bajnokságon valamint a felnőtt harmadosztályú csapatbajnokságon lépnek tatamira.


  • Friss hírünk
    ZENE

    A magyar Berry White…

    A fővárosi Orfeum egy hely, mely a minőségi szórakozás otthona,...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: