Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ülésezett a Gazdasági Bizottság

Babos Petra | 2020.10.21.

A Gazdasági Bizottság mai ülésén több fontos napirendet is tárgyaltak a tagok. Az ülés elején Németh Zsolt elnök tájékoztatta a megjelenteket, hogy Dinev András benyújtotta lemondását, így tagsága október közepétől megszűnt, jelen pillanatban nyolcfős a bizottság.

Az első napirendi pontban Pápa Város Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendeletének módosítását tárgyalták. Grőber Attila a napirend kapcsán azt a kérdést fogalmazta meg, hogy  a telekadó esetében a 65 millió forint plusz bevétel  miből származik? Erre Szalai Krisztina osztályvezető elmondta, hogy ez több évi telekadó elmaradásból idén tevődött össze.

Az önkormányzat fenntartásában működő bölcsődék átszervezésével kapcsolatos napirendnél Süle Zsolt felvette, hogy ez költséghatékonysággal, illetve elbocsájtással jár-e. Dr. Áldozó Tamás válaszában elmondta, a cél, hogy a közszolgáltatás minősége javuljon, mintának a korábbi óvodai átszervezést hozta. Ezt a bizottság 5 igen és 3 tartózkodás mellett elfogadásra javasolta.

A Gazdasági Bizottság ezt követően beszámolót hallgatott meg a többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok tevékenységéről, működéséről és gazdálkodásról. A Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. beszámolóját 8 igennel, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. beszámolóját 5 igennel és 3 tartózkodással, míg a MÉKI-R Kft. beszámolóját 8 igen szavazattal a bizottság elfogadta.

Pintér Kálmán bizottsági tag a MÉKI-R Kft. képviselőjétől azt kérdezte, hogy tervezik-e új kút telepítését, melyre azt a választ kapta, hogy nem, a temetkezési törvény azt írja elő, hogy 150 méterenként kell vízvételi lehetőséget biztosítani a temetőkben, az pedig adott.

8 igen szavazattal elfogadásra javasolták a pályázat benyújtását a TOP-2.1.3-15. kódszámú Települési környezetvédelmi infrastruktúrafejlesztések elnevezésű pályázatra, valamint 8 igen szavazattal a Gazdasági Bizottság támogatja az illegális hulladéklerakó felszámolására benyújtott pályázatot.

Szintén 8 igen szavazattal támogatták a MiG-23-as emlékmű Vaszari úti körforgalomba való kivitelezését.

Végül a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. folyószámla-hitelkeret szerződésével kapcsolatos önkormányzati kezességvállalásról is döntöttek.

Grőber Attila arra volt kíváncsi, hogy a Termálvízhasznosító Zrt. pénzügyi helyzete hogy áll az elmúlt pár hónap nehézségeit figyelembe véve. Nagy Zsolt vezérigazgató elmondta, a társaság likviditása október 31-ig megoldott, viszont november és december hónapra 15-20 millió forint veszteséggel kalkulálnak, amit szállítói kifizetések átütemezésével és folyószámlahitellel oldanak meg.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: