Elkezdődött a Makkai Miklós-emlékverseny

300
Fotó: Haraszti Gábor

A Pápai Vasas csapattagjainak gurításaival december 3-án megkezdődött a Makkai Miklós-emlékverseny. A sportcentrum tekecsarnokában hat játéknapon amatőr és igazolt versenyzők szállnak harcba a győzteseknek járó trófeáért.

Első alkalommal szerveztek Makkai Miklós-emlékversenyt a róla elnevezett tekecsarnokban, az érdeklődők 120 vegyes gurításban igazolt és amatőr kategóriában, egyéniben és párosban nevezhettek. A verseny megnyitóján Müller Károly szervező köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester nyitotta meg az eseményt.

– Makkai Miklós a város emblematikus sportolója volt, nemcsak egyéniségével, hanem eredményeivel is kivívta magának a tiszteletet és az elismerést – fogalmazott a képviselő. – Úgy gondolom, nem véletlen, hogy az ő nevét viseli a tekecsarnok, tekintettel arra, hogy ő volt ennek a sportágnak az egyik legkiemelkedőbb alakja. A városvezetés jól döntött, amikor a sportcentrumba egy tekepályát is beleálmodott, hiszen Pápán a sportágnak több évtizedes múltja van. Minden résztvevőnek jó versenyzést kívánok – zárta gondolatait dr. Kovács Zoltán.

Városunk polgármestere beszédében arra emlékeztetett, hogy a pápai tekének sok korszaka volt és bízik benne, hogy a pálya elkészültével egy új fejezet kezdődött.

– Azt kívánom a pápai tekéseknek, hogy legyen lehetőségük visszaépíteni azt a régi világot, ami a Pápai Vasas és a többi egyesület környezetében működött. Azt hiszem jó úton indultunk el – fogalmazott dr. Áldozó Tamás. – Szükségünk van egy jó csapatra, egy olyanra, mely a hagyományokra építkezik, olyan elődökre, akikre fel lehet nézni. Azt kívánom, hogy ez a rendezvény is szolgálja ennek a csapatépítésnek a célját.

A mai, első versenynapon a Vasas mellett Ajka és Pétfürdő igazolt versenyzői gurítottak.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!