Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Elkezdődött a Makkai Miklós-emlékverseny

Haraszti Gábor | 2021.12.03.

A Pápai Vasas csapattagjainak gurításaival december 3-án megkezdődött a Makkai Miklós-emlékverseny. A sportcentrum tekecsarnokában hat játéknapon amatőr és igazolt versenyzők szállnak harcba a győzteseknek járó trófeáért.

Első alkalommal szerveztek Makkai Miklós-emlékversenyt a róla elnevezett tekecsarnokban, az érdeklődők 120 vegyes gurításban igazolt és amatőr kategóriában, egyéniben és párosban nevezhettek. A verseny megnyitóján Müller Károly szervező köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester nyitotta meg az eseményt.

– Makkai Miklós a város emblematikus sportolója volt, nemcsak egyéniségével, hanem eredményeivel is kivívta magának a tiszteletet és az elismerést – fogalmazott a képviselő. – Úgy gondolom, nem véletlen, hogy az ő nevét viseli a tekecsarnok, tekintettel arra, hogy ő volt ennek a sportágnak az egyik legkiemelkedőbb alakja. A városvezetés jól döntött, amikor a sportcentrumba egy tekepályát is beleálmodott, hiszen Pápán a sportágnak több évtizedes múltja van. Minden résztvevőnek jó versenyzést kívánok – zárta gondolatait dr. Kovács Zoltán.

Városunk polgármestere beszédében arra emlékeztetett, hogy a pápai tekének sok korszaka volt és bízik benne, hogy a pálya elkészültével egy új fejezet kezdődött.

– Azt kívánom a pápai tekéseknek, hogy legyen lehetőségük visszaépíteni azt a régi világot, ami a Pápai Vasas és a többi egyesület környezetében működött. Azt hiszem jó úton indultunk el – fogalmazott dr. Áldozó Tamás. – Szükségünk van egy jó csapatra, egy olyanra, mely a hagyományokra építkezik, olyan elődökre, akikre fel lehet nézni. Azt kívánom, hogy ez a rendezvény is szolgálja ennek a csapatépítésnek a célját.

A mai, első versenynapon a Vasas mellett Ajka és Pétfürdő igazolt versenyzői gurítottak.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: