Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Értékes ajándékot kapott a zeneiskola

Pintér-Papp Eszter | 2021.12.03.

T. Sipos Péter zongorista szeretett volna lenni, egy ideig egyetemen tanult, de aztán más irányt vett az élete, ám a zene iránti szeretete megmaradt, a komolyzene és a zongora máig a szenvedélye. Most hosszabb idejű munkaszerződést kapott Amerikában, így évekig nem lesz lehetősége hazalátogatni, ezért nagylelkű felajánlást tett. Értékes zongoráját használatba, kottatárát és zenei CD-, DVD-gyűjteményét pedig örökre a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolának ajándékozta.

– A zongora olyan, mint egy élőlény. Ha nem foglalkoznak vele, akkor egy idő után szomorú lesz és ez nem tesz neki jót – mondta a Médiacentrumnak T. Sipos Péter, aki a zongora mellett közel 200 kottát és 3.000 komolyzenei CD-t és DVD-t ajánlott fel a zeneiskolának.

– T. Sipos Péter egy Yamaha C 3 Grand Pianot ajánlott fel használatba a zeneiskolának, erre 5 éves szerződést kötöttünk. Ezenkívül egy komoly kottatárat és több ezer komolyzenei CD-t és DVD-t is kapott az intézmény – hangsúlyozta Horváth Adrián, a Bartók Béla AMI intézményvezetője, aki elmondta, hogy mindezeken túl a tárolásra alkalmas polcokat és egy Blue-ray lejátszót is kaptak a zenekedvelő adományozótól. – A könyvtárunk az ajándéknak köszönhetően szépen gyarapodott. Többségében zongorairodalom, de operák és minden nagyobb mestermű megtalálható a CD-k között, van, ami több előadótól is. A kottagyűjteményben zömmel zongoraművek vannak, de komplett szimfóniák és szimfonikus költemények partitúráit is megkaptuk – sorolta az intézményvezető az ajándékokat.

A zongorát Németh-Vékes Erzsébet termében helyezték el, aki zongoratanár és korrepetitor is, így a tanításban és a korrepetícióban is hasznát veszik T. Sipos Péter felajánlásának. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: