Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Adventi közösségi kézműves-foglalkozás a Munkácsyban

Babos Petra | 2021.12.03.

Nagyméretű hóemberes fadíszt és angyalkás dobozt készíthettek azok, akik részt vettek ma délután a „…mint vízbe dobott kavics…” elnevezésű közösségfejlesztési TOP-os pályázat elemeként megszervezett közösségi kézműves-foglalkozáson a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola ebédlőjében.  A projekt a város két legnagyobb lakótelepén, a Vajdán és volt Kiliánon zajlik. Ennek keretében mindkét helyszínen három-három alkalomból álló kézművesfoglalkozás-sorozatot szerveztek, hogy együtt készüljenek a karácsonyra kicsik és nagyok.

Horváthné Bátor Mária, a foglalkozások vezetője elmondta, a kézműves alkotások egy részét hazavihette mindenki, a másik felével pedig a városrész közösségi karácsonyfáját díszítik.

– Úgy gondolom, népszerűek az ilyen jellegű foglalkozások, örömmel tapasztaltam, hogy családok együtt jöttek el, de többször volt olyan, hogy a nagyszülők hozták el unokáikat, s együtt készítették a dekorációkat – tudtuk meg Marcsi nénitől, aki elárulta, a Vajdán régi idők mesefáját idéző fenyőfa díszíti majd a lakótelepet, amelyen tobozemberkék, hóemberek, manók és hatalmas gömbök lesznek.

A programon dr. Guias János Zsolt önkormányzati képviselő feleségével együtt alkotott, éppen hóembert készítettek. Mint mondta, advent idején nagyon fontosak a közösségépítő rendezvények. A családok ilyenkor részt vehetnek a kreatív programokon, s együtt készíthetnek díszeket, dekorációkat.

– Sajnos a pandémia miatt a mai programra kevesebben látogattak el, de azt tapasztaltuk, hogy a lakosság igényli az ilyen jellegű közösségépítő eseményeket – hangsúlyozta dr. Guias János Zsolt.

A gyerekek által készített díszeket jövő hétvégén helyezik el a Vajda lakótelepen álló karácsonyfán.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: