Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Ruska duplájával megvan az első győzelem

Haraszti Gábor | 2021.12.04.

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club NB II-es női csapata az őszi idény utolsó hazai mérkőzésén Ruska Barbara két találatával 11 forduló után a Külker SC ellen megszerezte első sikerét.

Egy döntetlen és tíz vereség állt a PELC neve mellett a kezdés előtt, a pápaiak helyzetét sérülések nehezítették, Tóth Ferenc öt játékosára sem számíthatott. A találkozón ráadásul Szücs Laura és Várhelyi Barbara is megsérült, így részben nélkülük kellett ezt a nehéz csatát megvívni. A kulcsemberek hiánya nem látszott meg a játékon, a 25. percben Ruska Barbara találatával a hazaiak szerezték meg a vezetést. A második félidő első percében egy kiugratás után Vojnity egyenlített, ám a pápai lányok nem adták fel és a 66. minutumban Vesztergom labdájával Ruska lépett ki és lőtt a kapus felett a hálóba, 2-1. A hajrában egy emberként, hősiesen védekezett a PELC, aminek három pont lett a jutalma.

Tóth Ferenc: Küzdelmes mérkőzés volt, megérdemelten nyertünk. Az első félidőben végre volt játék, a lányok mertek focizni, a második játékrész elején lanyhult a figyelem, egyenlített az ellenfél. A folytatásban egy szép akcióból ismét megszereztük a vezetést és a hajrá rohamait is túléltük, amiket az elmúlt fordulókban nem szoktunk. Rengeteg hiányzóval küzdöttünk a mai napon, nagyon örülök, hogy a lányok nem rogytak össze, le a kalappal előttük.

A pápai csapat a BVSC-Zugló otthonában zárja az évet.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: