Kékfestőbe öltözött a város karácsonyfája

1380
Fotó: Pintér Ádám

November 23-án állították helyére a város karácsonyfáját a Fő téren. A fényfüzér hamarosan felkerült a fára, ami ma délután vált igazán pápaivá, hiszen a Városgondnokság munkatársainak segítségével felkerültek a díszek is a Napraforgó utcából érkezett, közel 15 méteres lucfenyőre.

S hogy mitől lett igazán pápai az idei városi karácsonyfa? Kékfestő anyagból készült zsákocskák és dobozok kerültek az ágaira, a díszeket pedig a Kékfestő Múzeumban táborozó gyermekek készítették a nyár folyamán.

A mai csapadékos időjárás ellenére a díszeket készítő gyermekek közül többen is eljöttek a Fő térre, hogy ők is jelen legyenek akkor, amikor alkotásaik felkerülnek a fára, és azt is eldönthették, hogy a Városgondnokság munkatársai hová helyezzék azokat a hatalmas fenyőn.

Kora este az utolsó dísz is felkerült a fenyőre, így mától teljes díszében csodálhatjuk meg a város karácsonyfáját a Nagytemplom mellett.   

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!