Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Advent szétválasztja a fontosat és a nem fontosat

Pintér-Papp Eszter | 2021.12.05.

Lukács Evangéliumának szavaival idézte fel Jézus földi életének kezdetét ma délután az Esterházy-kastély udvarán lévő betlehemnél, a második adventi gyertya meggyújtása előtt dr. Németh Tamás, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektora.

– Advent azt jelenti, hogy eljövetel és az eljövetel akkor lesz igazán fontos számunkra, ha megértjük, hogy hozzánk való eljövetelről van szó. Nekünk szóló üzenetként jön el minden karácsonyt megelőzően ez a nagy várakozás – mondta a rektor, majd arról szólt, hogy az emberek általában nem szeretnek várni. A ma embere várni nem szeret, de elvárásai vannak. Az advent elvárások nélküli várakozást jelent, Istentől várjuk az egyetlen ajándékot. – Aki eljön, akit várunk, aki közel van, az a Magasságos fia, aki kegyelemmel és igazságokkal teljes, akit Jézusnak, szabadítónak neveznek. Ha tudjuk, kit várunk, azt is tudnunk kell, hogyan várjuk. Próbáljunk meg utat készíteni! Az advent szétválasztja a fontosat és a nem fontosat – hangsúlyozta dr. Németh Tamás.

A második adventi vasárnapon a gyertyagyújtást megelőző műsorban közreműködtek az Édenkert Pápai Református Óvoda Mackó csoportjának apróságai, a PRIZ zenekar és a Séllyei István kórus.

A Gyertyafényes Advent következő programja december 11-én, szombaton 15 órakor kezdődik a Jókai Mór Városi Könyvtárban, ahol kézműves-foglalkozásokkal, társasjátékokkal és verses, mesés gyermekprogramokkal várják a családokat.    





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: