Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Mikulás-várás a Huszár óvodában

Babos Petra | 2021.12.06.

A Pápai Városi Óvodák Huszár lakótelepi Tagóvodájába is ellátogatott ma a Mikulás. A kicsik énekeltek, verset mondtak, zenéltek, az óvó nénik pedig mesejelentettel színesítették a várakozás perceit. Az ovisoknak mézeskaláccsal is kedveskedtek.

Somlai Nikolett Rózsa tagóvoda-vezető hírportálunknak elmondta, az adventi időszak tele van csodás eseményekkel, élményekkel és várakozással az óvodások életében.

– Az óvodások sajátos gyermeki világképének egyik jellemzője, hogy varázslatos ok-okozati viszonyokat tételez fel bizonyos jelenségek között. Így van ez a Mikulás-várás esetében is. Mi felnőttek pedig partnerek vagyunk, mert mi is hinni szeretnénk és újra gyerekek szeretnénk lenni. Így fenntartjuk a Mikulás érkezése körüli izgatottságot, titokzatosságot, rejtélyességet. A gyermeki fantázia határtalan, erre alapoztunk és szárnyaltunk a gyermeki képzelettel együtt. Vártuk a Mikulás érkezését, figyeltük az ablakon át, füleltünk, hogy cseng-e a rénszarvasok csengettyűje, megeszik-e a répát vagy a Mikulás belekóstol-e a kekszbe, tejbe, amit készítettünk neki – emelte ki a tagóvoda-vezetője.

Természetesen az óvodába csak jó gyerekek és felnőttek járnak, így mindenki kapott apró meglepetést a Mikulástól. A csokik elfogytak, de a várakozás varázslatos élménye elkíséri a gyerekeket hosszú éveken át.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: