Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A Petőfiben is járt a Mikulás

Babos Petra | 2021.12.06.

A Petőfi Sándor Gimnáziumba ebben az évben is ellátogatott a Mikulás kedves és vidám krampuszaival. A nagyszakállú osztályról osztályra járt és osztotta ki az ajándékokat, melyeket a diákok küldtek egymásnak és tanáraiknak. A program a diákönkormányzat szervezésében valósult meg.

Az egyik krampusz, Vitályos Zsóka 12. A osztályos diák elmondta, általában az aulában zajlik a Mikulás-napi program, ám idén a járványhelyzet miatt a Mikulás minden osztályterembe bement, s ott ajándékozta meg édességgel a diákokat. A meglepetések között volt, aki csokit kapott vagy szaloncukrot, de akadt olyan tanuló is, aki virgácsot vehetett át a krampuszlányoktól.

Nagy Dóra intézményvezető-helyettes elmondta, a járványhelyzet miatt novemberben és decemberben sajnos több, a tanulók körében kedvelt programot le kellett mondani.

– Szerettünk volna egy kis vidámságot csempészni tanulóink mindennapjaiba, ezért adventi naptárat készítettünk nekik. A diákjaink szeretnek versenyezni, játszani és szeretik a meglepetéseket is. Pintér Anita kolléganőmmel készítettünk egy karácsonyfa alakú adventi naptárat, amely 24 kis dobozt tartalmaz. A játék úgy zajlik, hogy minden nap a nagyszünetben az osztály egy-egy képviselője lejön az aulába, húz egy sorszámot. Az első sorszámot húzott tanuló kinyitja az aznapi kis dobozt, amelyben tíz kis tasak található. Hogy mit is rejtenek a papírzacskók, az meglepetés. Vannak egyéni és osztályajándékok is. És hogy mitől verseny? Attól, hogy minden nap egy tasakban egy négylevelű lóhere is meglapul. Ezt osztályszinten gyűjteni kell, amelyik csapat a legtöbbet összegyűjti december 21-ig, egy tortát nyer – tudtuk meg Nagy Dóra ötletgazdától, aki kiemelte, a meglepetések között van édesség, golyóstoll, belépőjegyek vagy éppen tanári felajánlások, kedvezmények is.

A Mikulás-napi program ezzel nem ért véget, a hetedik óra után Mikulás-napi örömfutásra hívták a diákságot a Várkertbe.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: