Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pápán járt a Kék Mikulás

Huszár Hajnal | 2021.12.06.

Évek óta hagyomány, hogy Mikulás napján a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági akciót szervez, mellyel egyrészt a közlekedés általános szabályaira hívja fel a figyelmet, másrészt a biztonságos téli közlekedéshez ad jó tanácsokat. Így volt ez az idén is, a kapitányság munkatársai igyekeztek minél több korosztályt megszólítani és ajándékkal is jutalmazni.

A program reggel a Vajda Márta-iskolánál kezdődött, ahol a gyermekeket a Mikulás fogadta és lepte meg kis ajándékkal. Ezt azonban a diákoknak ki kellett érdemelniük, hiszen Császárné Elek Veronika kiemelt megelőzési főelőadó közlekedési szabályokkal kapcsolatos kérdéseket tett fel nekik, aki pedig tudta a helyes választ, az édesség mellé közlekedésbiztonsági kiegészítőt is kapott.

A Mikulás-napi akció a Jókai utcán folytatódott, itt a nagyszakállú azokat a járművezetőket ajándékozta meg jégoldó spray-vel, akik téli gumival közlekedtek.

– Bár a KRESZ nem írja elő a téli gumi kötelező használatát, ebben az időszakban ez nagyon hasznos, és azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy 7 fok alatti hőmérsékletben már ilyen gumikkal közlekedjen – mondta el a kiemelt megelőzési főelőadó. Ugyancsak fontos, hogy a gépjárművek ablakairól gondosan letakarítsák a ráfagyott vizet, havat, hiszen csak így lehet megfelelően kilátni a járműből – tette hozzá. A lefagyott ablakok megtisztítása néha sok időt vesz igénybe, emiatt a járművezetők később tudnak elindulni, a késést pedig sokan a sebességhatárok túllépésével próbálják    ellensúlyozni, ami rendkívül balesetveszélyes télen. Ezért a rendőrök azt javasolták, hogy a gépkocsivezetők szerelkezzenek fel jégkaparóval, jégoldóval. Ez utóbbit a szerencsések ma a Mikulástól ajándékba kapták.

A rendőrségi program az idén egy igazi különlegességet is tartogatott, délután Pápára látogatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Kék Mikulása, akivel a volt Kilián lakótelepi rendőrségi iroda előtt találkozhattak a járókelők. A nagyszakállú itt a karácsonyi vásárlások biztonságára hívta fel a figyelmet, kiemelve az internetes vásárlások veszélyeit.

– Azt tanácsolom, hogy a karácsonyi vásárlások idején különösen figyeljenek az emberek a magukkal vitt értékekre, hiszen a nagy tömegben könnyebben válhatnak zseblopások áldozatává. Internetes vásárláskor csak megbízható helyről szabad vásárolni, erről mindig meg kell győződni. A terméket lehetőleg csak az átvétel után fizessük ki és mielőtt kifizetnénk győződjünk meg róla, hogy azt kaptuk-e, amit megrendeltünk és olyan mennyiségben, mint az kértük – figyelmeztetett.

A jó tanácsokat egy szórólapon is összegezte a VMRFK, az ajándék mellé ez is járt mindazoknak, akik szóba elegyedtek a Kék Mikulással, aki így köszönt el a járókelőktől: Bűn- és balesetmentes boldog ünnepeket és új évet kíván!




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: