Ittasan okozott balesetet, a rendőrök elfogták

855

A Pápai Rendőrkapitányság büntető- és közigazgatási eljárást is indított a pápai sofőrrel szemben.

Egy 26 éves férfi 2021. december 7-én éjjel autójával közlekedett Pápán, majd az Erkel Ferenc utca és a Celli út kereszteződésében található körforgalomhoz érve elvesztette uralmát a járműve felett. A manőver során a gépkocsival nekiütközött a körforgalom kövekből épített belső szegélyének, amely miatt a szegély és az autó is megrongálódott. A balesetben a sofőrnek és utasainak sérülése nem keletkezett. A helyszínre érkező rendőrök a vezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredménnyel zárult. Őt az egyenruhások további mintavétel céljából előállították, valamint a vezetői engedélyét elvették. A helyszíneléskor kiderült az is, hogy a fiatalember a biztonsági övet nem használta.

A 26 éves pápai lakos ellen járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást, míg a biztonsági öv használatának elmulasztásáért közigazgatási eljárást indított a Pápai Rendőrkapitányság.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!