Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jótékony refisek

Babos Petra | 2021.12.09.

A Magyar Református Szeretetszolgálat az idei évben is megszervezte a Nyilas Misi Pakk elnevezésű programot, melyhez a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma is csatlakozott. A cipősdoboz-akció során apró ajándékok kerülhetnek olyan gyerekek kezébe, akik mélyszegénységben élnek az ország keleti felében. Az adományozók által összeállított csomagokon fel kell tüntetni, hogy milyen korú és nemű gyermeknek szánják azt. Eddig több mint hatvan doboz gyűlt össze, de a Refiben adják le a nemesgörzsönyi iskolások is a dobozaikat, ők körülbelül 30-40 doboznyi ajándékot gyűjtöttek össze – tájékoztatta a Médiacentrumot Vadász Márta, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának vallástanára.

A másik jótékony akció, amiben az iskola részt vesz, az a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap Adománygyűjtése.

– A nyílt nap keretében 2019-ben a hagyományos sütivásáron 65.000 forint gyűlt össze, ám az iskola kiegészítésével 200.000 forintot utaltunk át az alapba. A vírushelyzetben ez az akció nem lehetséges, így úgy hirdettük meg, hogy mindenki egy csoki árával csatlakozzon az adománygyűjtéshez. Idén a határon túli magyar oktatási intézmények fejlesztésére fordítják a befolyt összeget. Ha minden diákunk egy csoki árával hozzájárul a kezdeményezéshez, talán még nagyobb adomány gyűlik össze, mint a sütivásárból – mondta Vadász Márta.

– Minden évben ellátogattunk az idősek otthonába, s karácsonyi énekkel örvendeztettük meg az ott élőket. A pandémia ezt is felülírta, de nem szeretnénk, ha ez a program teljesen elmaradna, így idén odamennénk azokhoz az otthonokhoz, ahol van udvar, s a kapun kívülről énekelnénk, az idősek pedig az udvarra kijönnének. Így mégis lenne ének és találkozás is, ami nagy élmény lenne mindenkinek – tudtuk meg a vezető vallástanártól.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: