Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Közösségépítő élő advent

Pintér-Papp Eszter | 2021.12.09.

Borsosgyőrön minden vasárnap összegyűlik a falu apraja-nagyja, hogy együtt gyújtsák meg a közös adventi koszorú következő gyertyáját. Az első gyertyagyújtáson tudhatta meg a település közössége, hogy fiatal anyukák egy csoportja különleges meglepetést készített elő, ugyanis csatlakoztak az élő adventi kalendárium kezdeményezéshez, így december minden napján a település valamelyik házának egy-egy ablaka ünnepi díszbe öltözik, jelezve karácsony közeledtét.

Balogh-Gancz Renáta, a kezdeményezés ötletgazdája a Médiacentrumnak elmondta, november végén kezdték meg a szervezést, jó néhány fiatal anyukát megkerestek és alig három óra alatt megtelt az idei naptár, sőt már a jövő évi adventi időszakra is vannak jelentkezők.

– A mi élő adventi kalendáriumunk annyival több, mint a környékbeli településeké, hogy lelki útravalót is adunk az embereknek. Minden ablakdíszítő választ egy verset vagy mesét, amivel üzenni szeretne a hozzá látogatóknak. Azon a napon, amikor ő kerül sorra, a kapura kihelyezi ezt a választott művet és így tudja átadni ezt a kis lelki útravalót az érdeklődőknek – részletezte Balogh-Gancz Renáta, aki azt is elmondta, a már kinyitott ablakok listáját kifüggesztették a templom előtt és a boltnál is, így utólag is megcsodálhatják az érdeklődők azokat.

Mint megtudtuk, Borsosgyőrön igazi közösségépítő eseménnyé vált az élő adventi kalendárium. Minden ablaknál vendéglátással, süteménnyel, meleg italokkal várják a házigazdák az ablaknézőbe érkezőket és jó hangulatú baráti beszélgetésekkel töltik így az estéket a településen élők. Ezt magunk is megtapasztalhattuk, hiszen ottjártunkkor Tóth Péter és családja házának ablaka borult éppen díszbe, és a házigazdák ismeretlenül is nagy szeretettel fogadtak minket az udvarukban.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: