Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ülésezett a német nemzetiségi önkormányzat

Babos Petra | 2021.12.09.

Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. Az ülés elején egy perces néma felállással emlékeztek Wágenhoffer Kornéliára, a Veszprém Megyei Regionális Iroda vezetőjére, aki súlyos betegség után nemrégiben elhunyt.

A testület egyöntetűen elfogadta a belső ellenőrzési ütemtervet, majd véleményezték Pápa Város Önkormányzata Szolgáltatástervezési Koncepcióját.

A testület tagjai módosították a 2021. évi költségvetést, melyre azért volt szükség, mert a feladatalapú támogatásból maradt elköltésre szánt összegük, így 150.000 forinttal támogatják a Munkácsy-iskolát az intézmény alapítványán keresztül.

Bakos Adél elnökhelyettes a Munkácsy-iskolában tartott Márton-napi vigadalom kapcsán elmondta, a program nagy sikernek örvendett az idei évben is. A rendezvényt osztályszinten hirdették meg, ügyelve a járványügyi előírások betartására. A gyerekek jól érezték magukat, kézműveskedtek, libazsíros kenyeret ettek, énekeltek és felvonultak libás lámpásaikkal.

Pillerné Fódi Ilona elnöktől megtudtuk, a PNNÖ képviselő-testülete egyetért azzal, hogy a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola beiskolázási területe a nemzetiségi nevelési-oktatási feladatok ellátása tekintetében Pápa város teljes közigazgatási területére kiterjed a 2022/2023-as tanévben.

Vegyes ügyek keretében az elnök kiemelte, nagy örömükre, a Petőfi Sándor Gimnázium a 2022/2023-as tanévtől német nemzetiségi tagozatot indít felmenő rendszerben, amelyet a PNNÖ is támogat a jövőben.

Szó esett még arról is, hogy a német nemzetiségi önkormányzat januárban ismeretterjesztő filmet készíttet a nemzetiségi oktatással-neveléssel kapcsolatosan.

Pillerné Fódi Ilona elmondta, a holnap estére tervezett adventi hangversenyük elmarad.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: