Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Értékes adomány a Teuton Lovagrendtől

Pintér-Papp Eszter | 2021.12.10.

A Teuton Lovagrend hosszú ideje rendszeresen támogatja a rászoruló pápai családokat adományaival. Nekik köszönhető, hogy az Egyesített Szociális Intézmény rendszeresen tud bébiételt osztani kisgyermekes családoknak. A lovagrend újabb nagy értékű szállítmányt juttatott el Pápára, melyet ma délelőtt vettek át az ESZI munkatársai a Fiumei úti sporttelepnél.

– A Teuton Lovagrend néhány hete Pápán tartotta gyűlését, ahol Klaus Blos nagymesterrel a munka folytatásában erősítettük meg egymást, ám nem volt határozott ígéretünk arra, hogy még az idei évben bármilyen szállítmány érkezhet Pápára, de örülök annak, hogy mégis sikerült, hiszen ez azt jelenti, hogy az ESZI tevékenységére építve január elején sok család részesülhet ebben az adományban – mondta el a szállítmány megérkezését követően a Médiacentrumnak dr. Áldozó Tamás polgármester, akitől azt is megtudtuk, a most érkezett adomány értéke 164.000 euró.

– Nagy örömmel fogadtuk, hogy a Teuton Lovagrend jóvoltából mintegy 40 raklapnyi bébiétel-adományt kapunk. Legutóbb 2019. november-decemberben érkezett szállítmány a lovagrendtől. Azt még a koronavírus-járvány előtt eljuttattuk a családokhoz. Ezt a mostani adományt 2022. első heteiben tervezzük kiosztani a már megszokott rend szerint, pápai lakcímmel rendelkező 0-3 éves korú vagy beteg gyermekeket nevelő családok számára –tudtuk meg Volstrommer Henriett-től, a család- és gyermekjóléti szolgálat szakmai vezetőjétől.  




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: