Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Kikapott a tartalékos Conoil Pápa KC

Haraszti Gábor | 2021.12.10.

Elveszítette Kálmán László vezetőedző távozása utáni első bajnokiját a kulcsembereit nélkülöző Conoil Pápa KC, mely az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság 12. fordulójában a piros csoportot vezető Budapest Honvéd ellen 81-63 arányban maradt alul.

Csak a nyitófordulóban, a Veszprém ellen kapott ki az idei szezonban a Honvéd, azóta tíz találkozót nyertek zsinórban Baksa Szabolcs tanítványai, így a pápaiakra nehéz négy negyed várt.

A betegséggel bajlódó Koma Dániel, Murai Gábor és Németh Gábor nélkül készült a feldobáshoz a Pápa, mely két kimaradt vendég büntető után Varga révén szerezte a találkozó első kosarát, amire Takács duplája és Markovic triplája volt a válasz. A folytatásra kiegyenlítettek a hazaiak, a negyedik percben aztán Markovic szenvedett komolynak tűnő bokasérülést, nem is tudta folytatni a játékot. A hazaiak jól bírták a Honvéd által diktált tempót, sok labdát szereztek, ám támadásban kevésbé voltak hatékonyak (10. perc 11-16). 7-0-val kezdte a második negyedet a Honvéd, így a pápaiak először kerültek nagyobb hátrányba, a játékrész derekához közeledve Vajda Balázsnak időt kellett kérnie, mert egyre jobban nyílt az olló (15. perc 15-28). A nagyszünetig Sonyák és Horváth kosaraival sikerült faragni a hátrányból, a vendégek edzője 26-30-nál időkéréssel igyekezett felrázni övéit. Ez sikerült is, a 20. percben 30-39 állt a táblán. A hosszabb pihenő után folytatódott az első félidőben látott forgatókönyv, Tanoh vezetésével domináltak a fővárosiak, a megszokottnál több hibával játszó Conoil pedig próbálta tartani a lépést. Kevés volt a kosár hazai oldalon, a kinti próbálkozások sem voltak pontosak, 15 pont volt Sonyákék hátránya az utolsó tíz perc előtt (44-59). A záró negyedben sem volt reális esélye a fordításra a hazaiaknak, akik meghatározó játékosaik nélkül becsülettel küzdöttek, de 18 ponttal alulmaradtak.

Conoil Pápa KC – Budapest Honvéd 63-81 (11-16, 19-23, 14-20, 19-22)

Vajda Balázs: Nem könnyítette meg helyzetünket a sok hiányzó, ráadásul edzeni sem nagyon tudtunk az elmúlt két hétben. A Honvéd minden szempontból jobb csapat, olyan tempóban játszottak és olyan agresszívak voltak, amit mi nem tudtunk kezelni. Ennek ellenére szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert kiadtak magukból mindent.

Városi Sportcsarnok, 50 néző. V.: Esztergályos, Földesi, Csák. Conoil Pápa KC: Horváth 9/9, Hódi, Sonyák 18/3, Varga 14, Németh A. 3 Cserék: Szabó, Kovács, Lintner 6/3, Kasza, Kocsis 4, Erdei 9, Parcsami. Edző: Vajda Balázs. Budapest Honvéd: Tanoh 19/3, Takács 11/3, Kovács 10/6, Markovic 5/3, Wirth 3/3. Cserék: Kopácsi 14/6, Vámos, Tarján 6, Cohill 7, Hajdu 6, Dékány, Csomós. Edző: Baksa Szabolcs.

A pápai csapat december 17-én 18 órai kezdéssel hazai pályán a Veszprémmel mérkőzik. 




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: