Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Érzések és sugallatok

Babos Petra | 2021.12.10.

Érzések és sugallatok címmel jelent meg Kerecsényi Éva költő és Mohácsi Attila, a Győri Nemzeti Színház színésze közös CD-je. Az album, melyet  ma este hallhatott az érdeklődő közönség a Jókai Mór Városi Könyvtárban, az Érzések koncertsorozaton elhangzott világslágereknek és a költőnő verseinek ötvözete.

Mohácsi Attila a Médiacentrumnak elmondta, 24 éve dolgozik a Győri Nemzeti Színházban, s körülbelül tízévente úgy dönt, hogy mást szeretne nyújtani a közönségnek. Valami olyat, ami személyes, ami csak tőle származik, s amit korábban még nem láthattak, hallhattak.

– Így született meg négy évvel ezelőtt az Érzések című szólóalbumom a Győri Nemzeti Színházban. Ebben olyan slágerek csendülnek fel, amelyek addig még soha. Ez számomra a komfortzónámból való kilépés volt. Ebből egy kétórás műsor született, amelyik több mint tíz előadást élt meg a színpadon. Akkor kértek fel egy festőművész kiállításának a megnyitójára, hogy énekeljek, s ők küldenek mellé egy verset is. Akkor még nem ismertem személyesen Kerecsényi Évát, s nagyon vártam, hogy elolvashassam az írását. A mai napig hatással vannak rám a versei, amikor először olvastam őket, egy csapásra megváltozott bennem minden. A versek szinte életre keltek bennem, s a költemények minden sora azonosult velem. Öröm volt megtanulni a verseit, vártam izgatottan az előadást. Majd ott, a közönség soraiban találkoztam először Kerecsényi Évával – tudtuk meg Mohácsi Attilától, aki hozzátette, nagy örömükre hangoskönyv CD született a munkájukból.

– A célunk az volt, hogy a ma írott verseket népszerűsítsük, hiszen olyan jó egy pár percre megállni, s elgondolkodni a sorokon. Éva versei tökéletesen alkalmasak erre. Ha a dal után elhangzik a vers, akkor kap a hallgató egy útravalót, s utánakeres, így mi elérjük a célunkat – mondta a színész, aki hozzáfűzte, fontos tudni az embernek, hogy miről énekel, így el tudja dönteni, hogy melyik vershez melyik dal illik.

Mohácsi Attila Kerecsényi Éva költészete kapcsán hangsúlyozta, a költemények a mindennapok emberének szólnak. Nincsenek túlbonyolítva a versek, de mégis mindegyikben vannak gyönyörű rímpárok, s olvasás közben az emberek magukra ismerhetnek.

Kerecsényi Éva olasztanárként dolgozik, hobbija a versírás.

– Óriási meglepetés volt számomra, amikor a kiállításmegnyitón Attila tolmácsolásában hallhattam a saját versemet. A verseim mondanivalói a mindennapi emberekhez szólnak. Nem véletlen, hogy a CD címe is az Érzések és sugallatok. Azt hiszem, egy meglehetősen érzékeny és érzelmes ember vagyok. A saját gondolataimat, a mindennapi történéseket szoktam versbe foglalni – mesélte a költőnő, aki elárulta, két évvel ezelőtt mutatták be  CD-jüket, majd jött a pandémia, s nem igazán szervezhettek programokat. Bíznak benne, hogy most már tudják járni az országot, hogy az érzéseket és sugallatokat közvetítsék, s örömöt csempésszenek a hallgatóság szívébe.


  • Friss hírünk
    ZENE

    Mikor átjár bennünket a zene rezgése…

    Az amerikai énekes-dalszerző, Ray Dalton (1990) 6 évesen kezdett el énekelni...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: