Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A fúvósokkal köszönthetjük az újévet

Pintér-Papp Eszter | 2021.12.10.

Lassan eltelik a 2021-es év, a koronavírus-járvány még mindig része a mindennapjainknak, ám azért jó hírek is érkeznek. Ezek közé tartozik, hogy Pápa Város Fúvószenekara úgy döntött, a 2022-es évet a hagyományokhoz hűen fúvós show-val köszönthetjük. Ma este ellátogattunk a pápaiak közkedvelt fúvószenekarának próbájára, ahol ízelítőt kaptunk a koncert programjából. Bátran állíthatjuk, érdemes lesz jegyet váltani a 2022-es Újévi Fúvós Show-ra.

Horváth Adrián karnagy a Médiacentrumnak elmondta, egy év kihagyás után 2022 januárjában újra Újévi Fúvós Show-t tartanak a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében. Az előzetes tervek szerint január 1-jén és 8-án 19 órai kezdettel hallhatjuk a koncertet. Ha a jegyek eladásakor úgy látják, van igény egy harmadik előadásra is, akkor január 7-én is tartanak koncertet. A jelenlegi járványügyi szabályozás szerint 500 fő alatt nem szükséges a védettségi igazolvány, azonban a koncerteken a maszk viselése kötelező.

Az Újévi Fúvós Show első részében a zenekar egyik kedvenc szerzője, Jacob de Haan műveit hallhatja a közönség, a második részben pedig – a kilenc évvel ezelőtti repertoárt kibővítve – a Blues Brothers ikonikus slágerei csendülnek fel. A koncert vendégművészei Ekanem Bálint Emota és Hédl-Szabó Dániel lesznek.

Ekanem Bálint Emota mosolyogva mesélte, hogy ő már kilenc évvel ezelőtt is nagyon szerette a Blues Brothers Show-t, ezért nagyon örült, amikor megtudta, hogy ismét felcsendülnek ezek a szerzemények az újévi fúvóskoncerten.

Most először dolgozik a pápai fúvósokkal Hédl-Szabó Dániel, aki Pápa környékéről, Ugodból származik. Jelenleg Budapesten él, de sokat játszik a Pannon Várszínházban. A Blues Brotherst nagyon szerette gyermekkorában, ezért nosztalgiával énekeli ezeket a dalokat.

Az Újévi Fúvós Show-ra helyreszóló jegyek december 13-án 9 órától válthatók online a https://www.papaifuvosok.hu/koncertjeink/ oldalon, illetve a Kossuth udvarban, a Pirinyó Antikváriumban.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.17.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: