Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nagy európai karácsonyfadísz-csereprogram a Tarczyban

Babos Petra | 2021.12.11.

A Tarczy Lajos Általános Iskola hetedik éve vesz részt a Europe Direct Tájékoztató Központ felhívására „A nagy európai karácsonyfadísz-csereprogramban”.

Hardi Tünde tagozatvezető elmondta, a csereprojektben részt vevő iskolák, osztályok  az országukra vagy a városukra jellemző karácsonyfadíszt készítenek, s ezeket különböző európai iskolákba küldik el.

– A 4. e tanulói dr. Kissné Vadicsku Patrícia tanítónő segítségével készítették el az ajándékokat. Mi egy kis barokk angyalkát készítettünk tésztából, s egy kis képeslapot, aminek a hátuljára ráírtuk magyarul, angolul és az adott ország nyelvén, hogy boldog karácsonyt – tudtuk meg a tagozat vezetőjétől.

Ebben az évben Portugáliába, Spanyolországba, Ausztriába, Csehországba, Görögországba, Lengyelországba, Litvániába, Romániába és Angliába küldtek ajándékot, s kaptak ők is viszont csomagot.

– Érdekesség, hogy Spanyolországban a háromkirályok hozzák az ajándékot vízkereszt napján. Így a spanyolok háromkirályos díszt küldtek. Az olaszoktól tésztából készített ajándékot kaptunk. A görögök karácsonykor hajót is díszítenek, így ők hajós ajándékkal leptek meg minket – mesélte Hardi Tünde.

Ma a Tarczyban projektnapot tartottak az alsós két tannyelvű osztályoknak. A diákok kézműveskedtek, prezentációt tekintettek meg  más országok karácsonyi szokásairól. Az iskola névadója születésének évfordulója alkalmából megkoszorúzták Tarczy Lajos professzor szobrát az aulában. A pandémia miatt a diákok online követhették az eseményt, amelyhez a hetényi testvériskola is csatlakozott.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.23.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: