Gyertyafényes Advent dalokkal, mesével, játékkal

838
Fotó: Pintér Ádám

Harmadik állomásához érkezett a Gyertyafényes Advent rendezvénysorozata, a családokat ma 15 órától a Jókai Mór Városi Könyvtárba várják sok-sok dallal, mesével és játékokkal.

Ottjártunkkor éppen Horváthné Szabó Andrea Ünnepi csoda című interaktív gyermekműsora varázsolta el a kicsiket, de 19 óráig még számtalan érdekes program várja mindazokat, akik ellátogatnak a bibliotékába. Hogy mik ezek, arról Polovitzerné Antal Mónika, a könyvtár szakmai vezetője adott tájékoztatást hírportálunknak.

Fél öttől Senye Ilona mesél ünnepváró meséket a gyerekeknek, ezenkívül kézműves-foglalkozás is várja az alkotó kedvű látogatókat, ajtódíszek és mécsestartók készülnek a Manóműhelyben. A könyvtár munkatársai játékszobát is berendeztek, ahol a legkisebbektől a felnőttekig mindenki találhat neki tetsző játékokat.

A Keresd Rudolfot, a rénszarvast! játék keretében a könyvtár területén elrejtett QR-kódokat kell megtalálniuk és egy menetlevélen rögzíteniük a résztvevőknek. A kitöltött menetleveleket 18.30-ig várják a gyűjtődobozban, a beérkezett menetlevelek kitöltői közt könyveket sorsolnak ki.

A Gyertyafényes Advent négy hétvégéjének helyszíneit egy nyomozójáték köti össze. Ennek során a könyvtár mai programján egy vers 3. versszakának sorait rejtették el. Akik a négy helyszín verssorait jövő szombaton a Kékfestő Múzeumban elhelyezett gyűjtőbe bedobják, értékes ajándékokat nyerhetnek.

A rendezvény résztvevői a belépődíj megfizetésével a koronavírus miatt árván maradt gyermekeket támogatják, hiszen a szervezők a Gyertyafényes Advent teljes bevételét a Regőczi Alapítványnak ajánlják fel.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!