Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Adomány az ESZI-nek

Pintér-Papp Eszter | 2021.12.14.

A Stratégiai Légiszállítási Képességhez tartozó családok közösségénél már hagyomány, hogy a norvég hölgyek az ünnepek közeledtével jótékonysági vásárt rendeznek, melynek bevételével évről évre valamelyik helyi szervezetet, intézményt támogatják. Az idei évben sem volt ez másként. Igaz, online formában, de megrendezték a vásárt, a bevétel tíz százalékát a Gróf Esterházy Kórház szülészetének ajánlották fel, a fennmaradó több mint 2,5 millió forintot szimbolizáló csekket pedig ma délelőtt adták át Szalainé Tihanyi Andreának, az ESZI intézményvezetőjének.

Gillebo Berit, a vásár egyik szervezője az ajándék átadásakor elmondta, a vásár már 12 éves múltra tekint vissza és a kedvezményezettek közt volt már többek közt a Vajda Márta-iskola és a pápai mentőállomás is, az ESZI-t pedig már második alkalommal támogatják. Az összegyűlt összeget az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványnak utalják át.

Szalainé Tihanyi Andrea elmondta, a vásárt szervező hölgyek az ősz folyamán ellátogattak az intézménybe és megismerhették az idősellátás és a hajléktalanellátás területén végzett munkájukat. Akkor éppen két lakószoba padlóburkolatának a cseréjét végezték és még két olyan szoba van, ahol szeretnék ezt elvégezni, így a most érkezett adományt a tervek szerint erre a célra fordítják a későbbiekben.

A vásár sikeréhez egyébként az intézmény is hozzájárult, a Fogyatékosok Nappali Intézménye ellátottjai, dolgozói és a szülők által készített karácsonyi díszeket ajánlották fel erre a célra és a visszajelzések szerint nagy sikerük volt ezeknek a díszeknek.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: