Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ajándékokat gyűjtöttek a kormányhivatal dolgozói

Babos Petra | 2021.12.14.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal idén is meghirdette munkatársai körében a karácsonyi cipősdoboz-akciót.  Az ünnepi csomagokat Takács Szabolcs kormánymegbízott adta át Bakos Kittinek, a sümegi Napfény Segítő Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjének a Megyeháza Szent István-termében felállított karácsonyfa alatt.

Takács Szabolcs elmondta, az idei a negyedik alkalom, hogy a kormányhivatal dolgozói és munkatársai különböző cipősdobozokba elrejtik azokat az ajándékaikat, amelyeket hátrányos helyzetű vagy kevésbé jó módban élő családok számára szánnak – emelte ki a kormánymegbízott, aki hangsúlyozta, a csomagok mennyisége évről évre emelkedik.  Idén a karácsonyfa alatt 317 cipősdoboz található –, amelybe fiú- és lányajándékok kerültek, különböző korosztályok számára. A dobozokat december 7-éig gyűjtötték a szervezeti egységeknél, majd december 9-én szállították be  a megyeházára, múlt hét végén pedig a karácsonyfa alá rakták őket. A mai napon adták át az összegyűjtött cipősdobozokat a sümegi Napfény Segítő Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálat részére. Az ünnepélyes átadó után a kormányhivatal gépjárművei Sümegre és minden olyan járásba kiszállítják az ajándékokat, ahová szánják azokat.

– Mivel a szolgálatnál nincs 317 gyermek, nem mindegyik csomag kerül hozzájuk, hanem a még családban élő, hátrányos helyzetű gyermekek részére is eljuttatjuk két-három járás területére a járási hivatal vezetőinek segítségével azért, hogy minél több rászoruló gyermek karácsonyát tegyük szebbé – mondta Takács Szabolcs, aki kiemelte, büszke kollégáira, akik ajándékokat gyűjtöttek.

Bakos Kitti köszönetét és háláját fejezte ki a nagylelkű adományért. Mint mondta, jó kapcsolatot ápolnak a járási kormányhivatalokkal, különösképpen a sümegivel. Jó érzés számukra, hogy gondoltak rájuk, s cipősdobozokat gyűjtöttek a rászorulóknak, amelyeket elsősorban a családsegítő szolgálathoz tartozó öt kis településére szállítanak el.

Az ünnepélyes átadó után Takács Szabolcs a Veszprém Megyei Kormányhivatal 2021-es fejlesztéseiről, eredményeiről tartott évértékelő sajtótájékoztatót, melyben összegezte a koronavírus-járvány elleni védekezésben végzett feladataikat. Szó esett még többek között a kormányablakokról, a foglalkoztatási helyzetről, az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokról, az idén elindult Hulladékradar szolgáltatásról, az áldozatvédelmi központ megnyitásáról, a parlagfű-mentesítési munkálatokról, valamint az új kormányablakbusz átadásáról is.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: