Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nagy értékű bébiétel-adományt osztottak városunkban

Babos Petra | 2021.12.16.

Az idei év első bébiételosztását tartották ma a németországi Teuton Lovagrend – közel 60 millió forint értékű – adományából. A pápai lakcímmel rendelkező kisgyermekes családok Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Család- és Gyermekjóléti Szolgálata segítségével juthattak hozzá a bébiételekhez.

Volstrommer Henriett, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője a Pápa és Vidéke kérdésére elmondta, a nagy mennyiségű adomány a múlt pénteken érkezett városunkba.

– Mivel a szállítmányban érkezett egyik termék közeli lejáratú, vagyis január végén szavatosságát veszíti, ezért volt szükség arra, hogy minél előbb megszervezzük a városi osztást – emelte ki a szakmai vezető. – Az összes eddigi személyes tőkénket és szakmai kapcsolatunkat figyelembevéve is kevésnek bizonyult az a gyermekszám, amivel  kalkulálhattunk, hiszen több mint ötezer doboz termékről van szó. Ezért az intézményvezetőnk tájékoztatást adott Pápa Város Önkormányzata felé, és dr. Áldozó Tamás polgármester a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségén keresztül 1.700 önkormányzathoz juttatta el a felhívásunkat. Ennek köszönhetően nagyjából a bébiétel-adomány fele mennyiségét sikerült az ország számos pontjára eljuttatnunk. Emellett a járásban is meghirdettük az osztást. A Család- és Gyermekjóléti Központ másik két szolgálatát is felkerestük, s már a hét elején elvitték a nekik szánt mennyiséget. Ők vállalták, hogy december 31-ig eljuttatják azokat  a rászorulóknak – mondta Volstrommer Henriett.

– A mai osztásból az előzetes felmérések alapján 250-300 család részesül. Jelentkeztek olyan idősek is, akiknek emésztési problémáik vannak, nekik is juttatunk az adományból  – tudtuk meg a szakmai vezetőtől, aki kiemelte, a csomagok ezúttal is igen értékesek. A kisebb gyermekek 25.848 forint, a nagyobbak pedig 39.560 forint értékben kaptak bébiételt – hangsúlyozta Volstrommer Henriett, aki hozzátette, az osztás megszervezésénél a személyes tőkebevonás, a logisztikai átláthatóság és az időfaktor is fontos szerepet játszott.

A bébiételosztáson ezúttal is nagy volt az érdeklődés, már kora reggel hosszú sor kígyózott a Spartacus pályánál.


  • Friss hírünk
    Videó
    PÁPA - KULTÚRA

    Húsvét és a kékfestés

    Vajon milyen húsvéti szimbólumok jelennek meg a kékfestés...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: