Karácsonyvárás a Szivárvány óvodában

967
Fotó: Babos Petra

A Pápa Városi Óvodák Szivárvány Tagóvodájában már hetekkel ezelőtt elkezdtek készülni a karácsonyra. A csoportszobákat ünnepi díszbe öltöztették, s az udvaron lévő fenyőfát is feldíszítették.

Ma délelőtt a gyerekek a karácsonyfát körbeállva énekeltek, verseket mondtak.

Kovács Helga tagóvoda-vezető a Médiacentrum kérdésére elmondta, sajnos már második éve, hogy nem tudnak együtt ünnepelni a szülőkkel karácsony előtt.

– Azt kértük a szülőktől, hogy egy-egy karácsonyfadíszt hozzanak be, s díszítsék fel együtt a gyerekekkel a fenyőfát. Egy kedves segítőnknek köszönhetően a fára fényfüzér, a fa tetejére pedig színes dekoráció is került. Az adventi koszorút a kollégák készítették, s minden héten egy újabb gyertyát tettünk rá, s beszélgettünk a karácsonyról. Holnap csoportonként zajlik a karácsonyvárás, a gyerekek is ünneplőbe öltöznek, közösen énekelünk, és persze az ajándék sem hiányozhat a fa alól – tudtuk meg Kovács Helgától.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!