Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Lebontják a tapolcafői iskola épületét

Huszár Hajnal | 2021.12.16.

Ma reggel megkezdték a Városgondnokság munkatársai a tapolcafői iskola bontását. Az épület több mint két évtizede kihasználatlanul állt már a település központjában, állaga erősen leromlott és balesetveszélyessé válhat, így mindenképpen indokolt az eltávolítása. A városrész településrészi tanácsadó testülete már korábban állást foglalt a bontás mellett és a városvezetés is szükségesnek tartotta, hogy a rossz állapotú épület eltűnjön a szomszédos óvoda mellől. Dr. Áldozó Tamás polgármester ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, vannak terveik a tapolcafői intézmények fejlesztésére, ezek azonban nem megvalósíthatóak ebben az épületben, ha a fejlesztések ideje eljön, új építésben gondolkodnak.

– Az óvoda működésére mindenképpen számítunk hosszú távon és ennek jó minőségű helyet kívánunk biztosítani, továbbá abban gondolkodunk, hogy az orvosi rendelőt végleges helyre telepítsük, hiszen most az evangélikus egyháztól bérelt helyiségben üzemel és a kultúrháznak is kellene egy megfelelő épület. Ezek nem néhány hónapon belül megvalósuló elképzelések, de szeretnénk tudatosan abba az irányba haladni, hogy ezek a klasszikus funkciók méltó és végleges helyet kapjanak.

Az iskola bontásával kapcsolatban Megyeriné Borsó Éva, a településrészi tanácsadó testület tagja emlékeztetett, a testület is támogatta a bontást, hiszen közel harminc éve üresen állt az épület, csak a kertbarátkör használta raktárnak az egyik termet. Bíznak abban, hogy a rossz állapotú épület helyén valami újat emel majd a város.

A bontást a Városgondnokság munkatársai kezdték meg, ők most 2000 cserepet szedtek le az épületről, amit raktároznak és itt, Tapolcafőn fognak felhasználni egy önkormányzati épület tetőjavításánál. A munkák többi részét külső vállalkozó végzi, az ő feladata lesz a ház teljes elbontása, az alap kiszedése és az óvodaudvar betonfelülete egy részének felszedése is. A munkálatokkal várhatóan január végére végez majd a vállalkozó.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: