Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Újabb fekete öves a Pápai Judo Akadémiánál

Haraszti Gábor | 2021.12.16.

Tizennyolcra nőtt a Pápai Judo Akadémiánál azoknak a száma, akik derekukon fekete övet viselhetnek, Cegléden ugyanis Mezei Virág sikeres vizsgát tett 1. dan fokozatból.

Hosszú és kemény felkészülést koronázott meg a sikeres vizsga az Ungvári Miklós Judo Központban, ahol a 17 esztendős cselgáncsozó vizsgáját uke-ként (gyakorlást segítő partner) Polz Anita segítette. Virág nagyon izgult, ám mint mesélte, a tatamira lépéssel ez egycsapásra elmúlt és onnantól kezdve már csak a gyakorlatsor lebegett a szeme előtt.

– Heti több alkalommal, minden edzés előtt és végén elgyakoroltuk Anitával a vizsgaanyagot, sőt még plusz napokon is bejöttünk a Küzdősport Centrumba tökéletesíteni a gyakorlatot. Összesen harminc dobást kellett bemutatnom a partneremmel jobbra és balra egyaránt, minden technikának látszódnia kellett, a hiba itt nem fért bele – avatott be a vizsga részleteibe a fiatal sportoló. – Úgy éreztem, jól felkészültem, ennek ellenére nagyon izgultam, de végül azt mondták, szép gyakorlatot mutattunk be a vizsgabizottságnak, aminek nagyon örültem, egy álmom vált valóra. Köszönöm mindenkinek, aki ehhez hozzásegített, különösen Anitának, aki sérülésével nem törődve vállalta a sok-sok gyakorlást.

Virág elmondta, következő célja, hogy magyar bajnok legyen és a kötelező kivárási idő után szeretné megszerezni a második dant is. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: