Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vállalkozók találkozója a generációváltás jegyében

Huszár Hajnal | 2021.12.17.

Első alkalommal szervezett találkozót a város fiatal, sikeres vállalkozói számára az önkormányzat. Az ötletgazda dr. Áldozó Tamás polgármester volt, aki látva a vállalkozói szférában lezajló generációváltást, úgy gondolta, fontos, hogy az önkormányzat kapcsolatot építsen az új nemzedékkel. A rendezvényt ma délelőtt tartották a Pápai Sportcentrumban.

– Az elmúlt néhány évben azt tapasztaltuk, hogy több vállalkozásban is bekövetkezett a generációváltás, amikor az alapító, a vállalkozást útjára indító idősebb generáció átadja a stafétabotot a fiatalabbaknak. Úgy gondoltuk, hogy megszólítjuk őket, hiszen a következő évtizedekben ők lesznek Pápán a nagyvállalkozók, akik sokakat foglalkoztatnak és sok adót fizetnek – mondta el érdeklődésünkre, kiemelve, fontosnak tartja a kapcsolatépítést, melynek rengeteg eredménye lehet mindkét fél, így az önkormányzat és a vállalkozások számára is.

A városvezető hangsúlyozta azt is, céljuk a vállalkozások támogatása, érdekeik, szempontjaik figyelembevétele.

A rendezvényen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, úgy fogalmazott, a családi vállalkozásokban lezajló generációváltást észszerű és praktikus döntésnek tartja, hiszen a családi tradíciókat fenn kell tartani és ápolni kell. Arról is szólt, a Magyar Kormány elkötelezett a vállalkozások támogatása iránt, fontosnak tartja, hogy a gazdaságot életben tartsa a járvány idején is és csak a szükséges korlátozó intézkedéseket vezesse be.

– Az elmúlt időszakban a Magyar Kormány rendkívüli támogatásokkal járult hozzá a gazdaság működéséhez, fejlesztéséhez és a gazdaság felpörgetése sokkal jobb irány volt a járvány idején, mint a teljes bezárkózás, amit más helyeken alkalmaztak.

A képviselő megemlítette, ma már mindenki talál munkahelyet, aki dolgozni szeretne, hiszen inkább munkaerőhiányról beszélhetünk, mint munkanélküliségről és szólt azokról az intézkedésekről is, melyek a családokat, fiatalokat, a munkavállalókat támogatják. Dr. Kovács Zoltán a fiatal vállalkozóknak jó együttműködést kívánt az önkormányzattal és eredményes munkát a következő esztendőkre.

A találkozón dr. Áldozó Tamás a városi fejlesztésekről tartott előadást, melyek közül elsősorban az uniós támogatással megvalósulókat emelte ki. Mint mondta, fontos, hogy ezekről számot adjon az önkormányzat, különösen ebben a körben, hiszen több olyan vállalkozó is van a meghívottak között, akik konkrétan közreműködtek egy-egy projekt megvalósításában, de a befizetett adóforintok által minden vállalkozás hozzájárul a város fejlesztéséhez, fejlődéséhez.

A városvezető a 17 TOP-os projektet mutatta be, melyek összértéke meghaladja a 12 milliárd forintot. Ebből az összegből 9 milliárd forint az elnyert támogatási összeg, 2 milliárd forintot meghaladó a ráemelésként kapott kormányzati többletforrás és 1,1 milliárd forint az önkormányzati önrész.

A meghívottak pozitívan fogadták a városvezető kezdeményezését, Seregélyes Mátyás, a Villa Classica Kft. ügyvezetője azt mondta, örül, hogy részese lehet a találkozónak és a híradásokon túl, ebben a formában is értesül a város fejlődéséről. A vendéglátás és szállodaipar területén dolgozó vállalkozó kiemelte, számukra különösen fontos Pápa fejlődése, hiszen nem mindegy, hogy vendégeiket milyen körülmények fogadják a településen. Meglátása szerint a vállalkozások és az önkormányzat közötti kapcsolattartás mindkét szereplő számára fontos és kölcsönös előnyökkel jár, ha számíthatnak egymásra.

A találkozó végén Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője kalauzolta végig a vendégeket a sportcentrum épületén, bemutatva a létesítmény szolgáltatásait.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: