Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Vendégsiker a megyei rangadón

Haraszti Gábor | 2021.12.17.

A Veszprém győzelmével zárult az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság piros csoportjának megyei rangadója, melyen a házigazda Conoil Pápa KC rossz napot fogott ki és a 34 pontig jutó Szabó Péter vezette megyeszékhelyiek magabiztos sikert arattak.

Az elmúlt fordulóban a sérülésektől tizedelt pápaiak sima vereséget szenvedtek a csoportot vezető Honvédtól, míg a veszprémiek legyőzték az Óbudai Kaszásokat. A vendéglátóknál a keret ezúttal sem volt teljes, Vajda edző Murai Gábor játékára nem számíthatott, ugyanakkor az is nagy kérdés volt a feldobás előtt, hogy a veszprémiek játékára milyen hatással lesz, hogy néhány nappal a bajnoki előtt a sportigazgató, a vezetőedző és két játékos is távozott.

A negyed derekáig kiegyenlített játékot hozott a derbi, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kialakítani, duplára dupla, hármasra hármas volt a válasz. Közel hat perc játék után egy 0-5-ös veszprémi etapot követően a hazaiak edzője kért először időt (13-17), aki több agresszivitást kért csapatától, tíz perc játék után így is négy ponttal a Veszprém vezetett (24-28). Nem kezdte jól a második negyedet a Conoil, két perce tartó gólcsendjét Varga triplája törte meg (27-33). A folytatásban is az egyre jobb dobóformát mutató vendégek domináltak, a különbség közelített a tíz ponthoz, Vajda edző ismét magához rendelte övéit (29-38). A Szabó vezette piros mezesek őrizték előnyüket, a pápaiak még mindig sok technikai hibát vétettek, húsz perc játék után tíz pont volt a különbség (42-52). A folytatásban sem azon a fordulatszámon pörgött a pápai együttes, amit Vajda Balázs szeretett volna, lassan, sok hibával kosárlabdáztak Sonyákék, állandósult a 15 pont körüli különbség, ami az utolsó felvonásra is megmaradt (30.perc 62-78). Igazi triplapárbaj alakult ki az utolsó negyedre, s bár jelentősen feljavult a vendéglátók játéka, az első három negyedben összeszedett hátrányt nem tudták ledolgozni. A 100. veszprémi pontot Dancsecs hármasból szerezte, 15 ponttal nyertek a vendégek.

Conoil Pápa KC – Veszprémi Kosárlabda KFT. 85-100 (24-28, 18-25, 20-26, 23-21)

Dr. Vajda Balázs: Egy félidőnyi előnyt adtunk az ellenfélnek, sajnos nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amire készültünk, a védekezés, az akaraterő, a tűz nem volt meg. Szünet után végig tartotta az első félidőben összeszedett különbséget az ellenfél, de 15 percnyi jó játék kevés volt a Veszprém ellen.

Városi Sportcsarnok, 60 néző. V.: Gaál, Nepp, Ntasis. Conoil Pápa KC: Hódi 9/3, Sonyák 4, Varga 21/9, Németh A. 18/3, Erdei 11/3. Cserék: Németh G., Horváth A. 3/3, Lintner, Kasza, Koma 19/3, Kocsis, Szabó. Edző: dr. Vajda Balázs. Veszprém: Horváth Á. 13/9, Dancsecs 21/15, Tóth 22, Szabó 34/18, Glatz 10. Cserék: Birkás, Végh, Gárdai, Kiss, Kalincsák, Osztoics. Edző: Naményi Márk.

A pápai csapat január 5-én a Vasas Akadémia vendége lesz.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: