Karácsonyidal-feldolgozás az RCB zenekartól

439
Fotó: Babos Petra

A közelgő ünnepek alkalmából egy karácsonyi feldolgozással lepi meg idén is a rajongóit az RCB zenekar. A Médiacentrum a klipforgatáson járt, ahol a zenekar új tagjával is megismerkedtünk.

Molnár Zoltán, az RCB zenekar vezetője a Médiacentrumnak elmondta, már a tavalyi évben eldőlt, hogy szeretnének hagyományt teremteni abból, hogy az RCB feldolgoz egy-egy karácsonyi dalt a saját stílusában.

– Nagy örömünkre ez most elkészült, s reméljük, hogy úgy, mint tavaly a Csendes éj, ez is nagy sikernek örvend. Egyelőre nem szeretném elárulni, hogy melyik ez a dal, csak annyit, hogy egy nagyon régi rockhimnusz, egy karácsonyi Piramis-dal – árulta el titokzatosan Molnár Zoltán, aki hozzátette, az élet a zenekart olyan helyzet elé állította, hogy új énekest kellett keresniük.

– Nem várhattunk sokat, így gyorsan feladtunk egy hirdetést, s erre sokan jelentkeztek. Az érdeklődőktől azt kértük, hogy a Tarts még ki című dalt adják elő. A jelentkezők között volt Kiripolszky Péter is, s végül rá esett a választásunk – mondta a zenekar vezetője.

– Peti hangorgánuma, személyisége mind hozzájárult ahhoz, hogy úgy érezzük,  vele tudunk dolgozni, s illik a zenekarunkhoz. Nemcsak a személyisége, hanem maga a hangja is. Szerettük volna, ha az RCB új hangja nagyon karakteres, férfias rockhang lenne – emelte ki Molnár Zoltán.

Az RCB tagjai a jövő évben teljes erőbedobással dolgoznak tovább, új dalok készülnek a tőlük megszokott hangzásban, s remélik, tavasztól a közönség élőben is láthatja őket a színpadon.

– Mindig is szerettem a zenével foglalkozni. Próbáltam hangszeren is játszatni, de aztán rájöttem, hogy hozzám az ének áll közelebb. Volt egy-két zenekarom, de játszottam színházban is – tudtuk meg Kiripolszky Pétertől.

– Az RCB énekest keresett, én pedig jöttem. Meghallgattam a zenéjüket, s megtetszett, majd készítettünk egy-két demófelvételt, s aztán belevágtunk a közös munkába. Tetszik, hogy ők egy olyan banda, akiknek vannak konkrét elképzeléseik – mondta az énekes, majd elárulta, hogy a karácsonyi dal lesz az első közös munkájuk, de már elkezdik a saját dalok feldolgozását is.

Az ünnepi dal klipjét Varga András készítette, a premier karácsony előtt lesz.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!