Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Kiemelkedő sportteljesítmények állnak mögöttük (Cikkünket frissítettük)

Haraszti Gábor | 2021.12.20.

Pápa Város Önkormányzata a Pápai Sport Centrumban díjazta a 2021-es esztendőben országos sportversenyeken és diákolimpiákon kiemelkedő eredményeket elért sportolóit és felkészítőit. Dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő 46 diákot és 25 felkészítőt részesített elismerésben.

Az önkormányzat a tavalyi évben alakította át a jutalmazási rendszert, a városvezető az idei évtől a kiemelkedő tanulmányi eredményeket produkáló tanulókat, a sport területén országos sikereket elérőket, valamint a jól tanuló és jól sportolókat is külön elismerésben részesíti. Az ünnepségen a Megafon Zenei Egyesület műsorát láthatták, hallhatták a meghívott vendégek, majd dr. Kovács Zoltán szólt a hallgatósághoz.

– A pápai sportegyesületekben olyan magas szintű tehetséggondozás folyik, ami odáig jutott, hogy a pápaiak évtizedek óta jeles versenyeredményeket érnek el – fogalmazott a képviselő. – Ebben az önkormányzat úgy tud segíteni, hogy olyan nemzetközi színvonalú létesítmények építését teszi lehetővé, mint ez a sportcentrum. Emellett pedig természetesen kell az edzők szaktudása, a diákok kitartása is, hiszen a versenyszerű sport sok lemondással jár.

Dr. Áldozó Tamás polgármester beszédében kiemelte, a képviselő-testület arra mindig ügyelt, hogy a városban minél több sportág művelésének legyenek biztosítottak a feltételei.

– A cselgáncsozóknak és az asztaliteniszezőknek is külön edzőtermük van, de a kosárlabdázók, valamint a kézilabdázók is jó körülmények között sportolhatnak, oly sok év után az atléták és a tekézők is otthonra találhattak. Nagy figyelmet fordítunk a tömegsport irányába is, a külső-várkerti futókör után hamarosan átadjuk a pumpapályát, jövőre pedig a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával a sportcsarnok mellett egy új, műanyag borítású szabadtéri kézilabdapálya épül.

A polgármester rávilágított arra, hogy nagyon nehéz helyzetben voltak akkor, amikor ki kellett választaniuk a jók közül a legjobbakat. Épp ezért a jövőben edzőkkel, klubvezetőkkel egyeztetnek arról, hogy azokat is díjazzák, akiknek eredménye nehezen vethető össze a most díjazottakéval. A városvezető példaként a táncsportot hozta fel, akiknek jó eredményeket elért versenyzőit egy másik alkalommal ismerik el. A polgármester és a képviselő beszédük zárásként a szülőknek is köszönetet mondtak a gyerekek támogatásáért és mindenkinek boldog karácsonyt és az ideihez hasonló sikeres, eredményes, boldog új évet kívántak.

A díjazott tanulók:

Horváth Csanád, Nagy Eszter, Nagy Dániel László, Szabó Sára, Szabó Zsófi Andrea, Geiger Míra, Erdélyi Virág, Oláh Levente, Pődör Márk, Csikó Richárd, Czinkán Olivér, Vörös Krisztián, Kolompár Dominik, Szűcs Bálint, Pente Anita, Tardi László, Kolompár József, Pente Kevin, Szautner Péter, Szelencsik Ádám, Köteles Zsombor, Kolompár Kevin, Balazatics Szófia, Nagy Zsófia, Lakatos Milán, Kerpics Melánia, Pődör Patrícia, Hodászi Erzsébet, Zsidainé Szalai Krisztina, Soós Nikoletta, Czaga Tábita, Füredi Dániel, Horváth Áron András, Major Mirtill Anna, Németh Bíborka, Ujváry Dóra, Bóka Viktória, Tapsonyi Bálint, Fekete Barbara, Könyves Zoé Nikol, Borbély András, Fenyvesi Csilla, Csizmadia Flóra, Töreki Koppány, Tóth Richárd Soma, Szigeti Panna.

A díjazott felkészítők:

Szabó Norbert, Horváth Attila, Takács Miklós, ifj. Takács Miklós, Szautner Mihály, Oláhné Szűr Hajnalka, Szalai Dezső, Czoborné Kilián Ildikó, Soós Nikoletta, Varga Patrik, Gelencsér Róbert, Mórocz Katalin, Faragó Péter, Szalóki Sándor, Sinkó Attila, Babai Gergő, Vadas Mercédesz, Dékány Attila, Szalai Richárd, Mezei Csaba, Polz Anita, Balikó András, Dr. Lombosi Melinda, Juhász Tamás, Bauer Anita.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: