Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Adventi jótékonysági koncert a Szent József-kápolnában

Babos Petra | 2021.12.20.

Örömzene töltötte meg a Szent József Kápolna és Közösségi Házat ma este, hiszen karácsonyhoz közeledve jótékonysági koncertre invitálták a zenebarát közönséget.

Kozma-Páll Erzsébet szervező, zongoraművész a Médiacentrumnak ennek kapcsán elmondta, advent idején egy koncerttel szerették volna megörvendeztetni az érdeklődőket.

– Mi, akik a zenével foglalkozunk, a járvány miatt kevés fellépésen vehettünk részt az elmúlt időszakban. Úgy éreztem, hogy ha már örömzenélünk, azt megoszthatjuk másokkal is. S ha már a szeretet ünnepére készülünk, akkor jótékonykodhatunk is, gondolva ezzel olyanokra, akiknek nagy szüksége van a támogatásra – tudtuk meg a szervezőtől, aki hozzátette, a mai koncerttel a Plüss Kommandó Egyesület „Koraszülött Hadműveletét” segítik. Ők az ország 28 klinikájának adományoztak babafészekcsomagokat és emellett folyamatosan gyűjtenek inkubátorgépekre. Összesen 41,5 millió forint adományt már összegyűjtöttek, s ezzel a picik mellett az egészségügyi dolgozók munkáját is segítik.

Kozma-Páll Erzsébettől megtudtuk, azért éppen a Plüss Kommandó Egyesületre esett a választás, mert a piciknek igazán szükségük van a támogatásra és szeretetre hovatartozás nélkül.

– Mindenképpen egy meghitt helyen szerettem volna a koncertet megszervezni, ott, ahol az emberek igazán át tudják érezni az adventet, a karácsony közelségét. Szakrális teret kerestem, s megkérdeztem Salgó Ferenc atyát, ő javasolta a Szent József-kápolnát, ahol szerintem bensőséges a hangulat, így jobban rá lehet hangolódni a közelgő ünnepre – tudtuk meg a szervezőtől.

A zongoraművész elmondta, ő Győrben és Budapesten tanult, jelenleg a budapesti Zeneakadémia korrepetitori szakát végzi, valamint a győri Széchenyi István Egyetem művészeti karának korrepetitora az ének tanszakon. Pápán is lépett már fel Eisenbeck Ágotával és Fodor Bernadettel együtt.

Az Ünnepre hangolva elnevezésű jótékonysági koncert során trombita, zongora hangja, valamint ének is felcsendült Eisenbeck Ágota, Bégány Csenge Anna, Németh-Nagy Viktória, Kolarovszki Sarolta, Lakner Norbert és Kozma-Páll Erzsébet tolmácsolásában. Földi István esperes-plébános és Mezei-Ablonczy Péter lelkész adventi gondolataikat osztották meg a jelenlevőkkel az est során.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: