Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Karácsonyi koncert Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarával

Babos Petra | 2021.12.20.

Hagyomány már városunkban, hogy a pápai adventi koncertek sorát Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarának ünnepi koncertje is színesíti. Az alkalom tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt, ám idén nagy örömükre megszervezhették az ünnepi hangversenyt, melynek a református újtemplom adott otthont ma este.

Fehér Ferenc karnagy elmondta, az utolsó karácsonyi fellépésük 2019. december 20-án volt.

– A kórus tavaly ünnepelte volna negyed évszázados jubileumát. A pandémia azonban közbeszólt, elhalasztottuk az idei őszre a jubileumi kórustalálkozót, ám ezt sem tudtuk megtartani. Nagy örömünkre, szombaton Csornán, tegnap pedig Bében léptünk fel, s mindegyik koncert jól sikerült – tudtuk meg Fehér Ferenctől, aki elárulta, a karácsonyi koncerten a repertoárban a kedvelt dalok mellett voltak újak is.

Schmidt Dezsőné egyesületi elnök elmondta, nagyon izgatottan és lelkesen készültek a közönséggel való találkozásra.

– Két sikeres pályázatnak köszönhetően megújult a kórus, elkészült a hölgyek új ruhája, a férfiak inget és nyakkendőt kaptak, valamint az új logónk is megvan már. A legfontosabb, hogy a karnagyunk egy márkás hangszert kapott hangfallal együtt – emelte ki az elnök, aki hozzátette, jövő március második felében megtartják a 25+2 jubileumi koncertjüket.

Schmidt Dezsőné hozzáfűzte, reméli, a közönség is örömmel fogadta a koncertet, jó érzés, hogy sokan eljöttek a hangversenyre.

– Az énekléssel szeretnénk ezt a pandémiás időszakot szebbé varázsolni, az adventet és a karácsonyvárást meghittebbé tenni – hangsúlyozta.

Az est során felcsendült például Charles Gounod: C-dúr miséje, de magyar zeneszerzők művei is elhangzottak a gospeldallamok és az egyházi zeneművek mellett.

A koncertet az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatta.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: