Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KÉK HÍREK

Ismét migránsok Pápa közelében

Pintér-Papp Eszter | 2021.12.26.

Az embercsempészek karácsonykor sem pihennek, a Police.hu az elmúlt napokban két alkalommal is arról adott hírt, hogy migránsokat fogtak Pápa közelében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján – december 23-án 23 óra 5 perckor Pápa külterületén, a 832-es út 5. kilométerszelvényében igazoltatni akartak egy magyar rendszámú Mercedes gyártmányú gépkocsit. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a jármű sofőrje a rendőri jelzésnek nem állt meg, nekihajtott a szolgálati autónak, majd árokba borult. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett a gépkocsikban. A felborult Mercedes kisbusz vezetője kiugrott az autóból és elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a járműben utazó 14 főt intézkedés alá vonták. Ők az elsődleges információk alapján illegálisan jutottak Magyarország területére, és tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Közülük 13 ember szír, 1fő iraki állampolgárnak vallotta magát. Az egyenruhások a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A kisbusz sofőrjét a rendőrök keresik.

A második alkalommal a pápai rendőrök voltak eredményesek. A Pápai Rendőrkapitányság járőrei – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján – december 25-én 2 óra 49 perckor egy osztrák felségjelzésű kisteherautót akartak intézkedés alá vonni, mely az úttest szélén parkolt a 834-es úton, Nyárád közigazgatási területén. A rendelkezésre álló adatok szerint, amikor a jármű vezetője észlelte a rendőrautót, kiugrott a kocsijából és elfutott a helyszínről. A rendőrök ezután ellenőrizték a járművet, amiben 12 külföldi férfi utazott. Ők az elsődleges információk alapján illegálisan jutottak Magyarország területére, és tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Mindannyian pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. Az egyenruhások a magyar jogszabályoknak megfelelően ebben az esetben is intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A kisteherautó sofőrjét a rendőrök keresik.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: