Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Príma lett a pumpapálya

Huszár Hajnal | 2021.12.28.

Príma lett a külső-várkerti pumpapálya – így vélekedtek azok a fiatalok, akik ma részt vettek a pályaavatón és ki is próbálták a város új sportlétesítményét. A rendezvényt több tucat bicajos és még több érdeklődő jelenlétében tartotta az önkormányzat.

A pályaavatón dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Guiás János Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője adta át a sportolni vágyóknak a bringaparkot. Emlékeztettek, ez már a második olyan létesítménye a városnak, mely az extrém kerékpársport kedvelői számára készült, és jó sportolást, kellemes kikapcsolódást kívántak a használóknak. Dr. Kovács Zoltán hozzátette, Pápát immár a kerékpárosok városának is lehet nevezni, hiszen az elmúlt időszakban nagyon jelentősen bővült az új és megújított kerékpárutak hossza, mely a kerékpárosok közlekedését hivatott szolgálni és rövid időn belül ez a második sportcélú bringás pálya: márciusban vehették birtokba a skate-parkot a fiatalok a Téglagyári úti Pápai Sportcentrumban, most pedig a pumpapark is megnyílt.

Az átadón Pichler Róbert, a kivitelező kerekparpalya.hu tulajdonos-ügyvezetője örömmel nyugtázta, hogy milyen népszerűségnek örvend a bringapálya. Mint mondta, a pápai pumpapálya különlegesnek számít a hazai létesítmények között mérete és kialakítása miatt: hiszen itt rögtön két pálya is épült, egy kisebb a kezdőknek és a kicsi gyermekeknek, egy nagyobb pedig a rutinos bringásoknak és a nagyobbaknak, felnőtteknek. A pálya nemcsak a hobbisportolók számára készült, de professzionális kialakítása és mérete miatt akár nemzetközi versenyek megtartására is alkalmas – tette hozzá. Az ügyvezető a kezdő „pumpásoknak” elmagyarázta azt is, miként lehet  a pumpáló mozdulatok helyes alkalmazásával úgy végighaladni a pályán, hogy ne kelljen tekerni és a biztonsági szabályokra is felhívta a figyelmet. Ezek közül a legfontosabb, hogy kerékpáros sisak nélkül nem szabad használni a pályát, de jól jöhet a térd- és könyökvédő is. Fontos továbbá, hogy mindig a pályán már haladóknak van elsőbbségük az újonnan érkezőkkel szemben, hogy a pályán tilos megállni és nagyon kell figyelni a többi bringásra is. Kiemelte, a pályához nincs szükség speciális kerékpárra, sőt rollerrel, görkorival és futóbiciklivel is lehet használni – ez utóbbival a legkisebbek a kicsi pályán tudnak bringázni.

A rendezvény hivatalos része a nemzeti színű szalag átvágásával zárult, melyben a bringások is örömmel közreműködtek, majd pedig birtokba vették a létesítményt és élvezettel rótták a köröket az ugratókkal, kanyarokkal tarkított pályán.

A külső-várkerti pumpapálya az Aktív Magyarország Program keretében épülhetett meg, melyhez 18 millió forint támogatást kapott a város a Magyar Kormánytól. Ehhez közel 40 millió forint önrészt biztosított az önkormányzat, a beruházás teljes költsége meghaladta az 57 millió forintot – idézte fel érdeklődésünkre dr. Áldozó Tamás polgármester. Emlékeztetett, ez a második olyan fejlesztés, mely az Aktív Magyarország Program keretében valósult meg, hiszen a tavaly nyáron átadott külső-várkerti 1 kilométeres rekortán futókör is így készült, ahhoz 46 millió forint támogatást nyert el a város. Kiemelte, nem sok olyan település van hazánkban, ahol két alkalommal sikerült ennek a programnak a keretében forrást szerezni, de várják a további pályázati lehetőségeket is az egészséges, aktív életmódot szolgáló sportlétesítmények építésére.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.19.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: